Ja bih da igra još malo jer je Sale samo jedan

Danas se navršava tačno 2 godine od kada je kapiten Partizana i ljubimac grobara čuveni Saša Ilić završio karijeru u crno-belom klubu u 41. godini života.

On je 26. oktobra 1996. godine 1. put debitovao za Partizan i osvojio je 11 šampionskih titula, 7 nacionalnih kupova, odigrao 876 mečeva, što je najviše u istoriji Partizana, uz 2 učešća u Ligi šampiona i 240 postignutih golova, čime je zaslužio da postane 1. igrač u istoriji kluba koji je dobio tu čast da njegov broj 22 koji je nosio na dresu bude povučen iz upotrebe.

Prisećajući se tog 19. maja 2019. godine i oproštajne utakmice protiv Proletera, za klupski sajt legendarni kapiten je izjavio:

– Nisam neko ko voli sebe da ističe u prvi plan i jedva sam čekao da prođe ta utakmica i da prestane da se priča o tome. A sada, kada sa distance od 2 godine gledam kažem da je sve bilo fantastično organizovano i svaki put kad pričam o tom susretu emocije su ogromne i jake. Na sve se to nadovezalo pravo nevreme uz jaku kišu i grad, a trenutak kad sam u društvu sina Nikše obišao krug oko terena na atletskoj stazi nikad neću zaboraviti – kaže Ilić, a potom objašnjava zašto je otišao u penziju u 41. godini:

– Odlagao sam odlazak u penziju dugo, ali sam bio svestan da će i taj trenutak jednom doći. Na ruku mi je išlo i to što tokom karijere nisam imao problema sa povredama, čemu je verovatno najzaslužnija genetika. Znate, Partizan je za mene način života, tu sam odrastao, naučio da pobeđujem i gubim, stekao prijatelje i kumove, a tokom igranja u Humskoj nastupao sam sa zaista velikim brojem igrača i ne verujem da ih ima mnogo koji će reći nešto loše o meni. Mogu da kažu da sam igrao ovako ili onako, ali zaista mislim da će većina o meni pričati pozitivno i na to sam zaista ponosan - istakao je nekadašnji kapiten crno-belih.

Ceo intervju sa Sašom Ilićem možete pogledati u videu ispod:

IZVOR: YT / FK Partizan Beograd

Autor: redportal.rs

#godisnjica

#grobari

#kapiten

#partizan

#sasa ilic