Srpska teniserka nije uspela da pruži otpor protivnici

Mlada srpska teniserka Olga Danilović je 4. dan 1. WTA turnira Serbia ladies open zatvorila porazom od Ruskinje Kamile Rahimove u 1. kolu turnira u Beogradu.

Olga nije mogla da nađe rešenje za sjajnu igru Kamile i takmičenje je završila rezultatom 6:2, 6:4 u korist ruske teniserke.

Rahimova je u 1. setu odmah napravila 2 brejka i povela sa 5:1. Uspela je srpska teniserka da vrati 1 brejk, ali kada je servirala za ostanak u 1. setu napravila je 2 duple greške.

Foto: redportal.rs/M.V

U 2. setu Rahinova je povela sa 3:0, a onda je 20-godišnja srpska teniserka pružila otpor i osvojila naredna 3 gema za izjednačenje 3:3.

Foto: redportal.rs/M.V

Ipak, nije je sreća služila u finišu 2. seta, pa je još jednom izgubila servis i porazom završila učešće na turniru.

Foto: redportal.rs/M.V

Podršku sa tribina joj je pružao trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević, a dobro je poznato da je Nole Olgi praktično mentor i da je usmerava i daje savete u novim izazovima. S obzirom da je Nole u Srbiji, ali ne u Beogradu, može se reći da je Ivanišević zastupao najboljeg tenisera sveta.

Foto: Redportal.rs/M.V

Olga Danilović je trenutno 158. teniserka sveta, najbolji plasman joj je 96. mesto na rang listi najboljih teniserki sveta.

Kao juniorka je u dublu osvojila Rolan Garos, Vimbldon i Australijan open. U seniorskoj karijeri je od avgusta 2018. godine do sada osvojila 4 titule u singlu i 1 u dublu.

Kako je tek nedavno ušla u seniorski svet tenisera kao talentovana igračica belog sporta nema sumnje da su pred njom veliki uspesi i titule.

Autor: redportal.rs

#goran ivanisevic

#olga danilovic

#serbia ladies open

#wta turnir