Veliko priznanje za srpskog fudbalera

Poljska dugo nije videla boljeg defanzivnog fudbalera nego što je to Filip Mladenović, a sada je to i zvanično potvrđeno.

Filip je, naime, proglašen ne samo za najboljeg defanzivca, već i za najboljeg igrača poljskog šampionata u sezoni 2020/21.

Ovu titulu donela mu je fantastična sezona, u kojoj je postigao čak 8 golova i upisao čak 10 asistencija, što je statistika kojom bi se ponosio i ofanzivni vezni igrač, a kamoli levi bek.

Videlo se da Mladenović u poslednje vreme sija posebnim sjajem čak i u reprezentativnom dresu, pa tako ova nagrada predstavlja krunu njegovog truda i dobre forme koju je pružao duže vreme unazad.

View this post on Instagram

A post shared by Legia Warszawa 👑 (@legiawarszawa)

IZVOR: IG / legiawarszava

On je nagradu primio na svečanosti povodom kraja sezone u Poljskoj, a nakon toga održao je i govor, u kome je istakao značaj koji ta nagrada ima za njega.

- Za mene, ovo je najznačajnija nagrada, jer su me izabrali kolege igrači. Koliko znam, dobio sam dosta glasova iz Lehije Gdanjsk, što znači da me tamo nisu zaboravili. Moj otac je zadužen za nagrade i trofeje, naći će pravo mesto kod kuće i za ovu. Drago mi je što sam dobio priznanje i nadam se da to nije moja konačna reč u poljskom prvenstvu - izjavio je Mladenović nakon primanja nagrade.

Filip ima 29 godina i nalazi se u najboljim fudbalskim godinama, pa od njega možemo očekivati još mnogo dobrih partija i u klupskom, ali pre svega u reprezentativnom fudbalu. Nadamo se da će kao iskusan igrač biti jedan od predvodnika generacije koja će se plasirati na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Autor: redportal.rs

#mladenovic igrac godine

#mladenovic najbolji igrac

#najbolji igrac poljska

#najbolji igrac poljske

#najbolji igrac poljskoj