Sezona karijere najboljeg centra sveta

Neviđena igra i statistika Nikole Jokića ove sezone dokaz je srpski košarkaš suvereno vlada u najjačoj ligi sveta!

Srpski Džoker igra kao da je izmislio košarku umesto Džejmsa Nejsmita i što bi Amerikanci rekli - mi živimo u svetu Nikole Jokića.

Ceo košarkaški svet mu se klanja i divi za najbolje odigranu sezonu u karijeri, kao i za mnoge oborene rekorde zbog kojih se po ko zna koji put upisao u istoriju NBA lige!

Sasvim je očekivano da će MVP nagrada završiti u njegovim rukama, jer koliko god da su i drugi igrači fantastični, Jokić jednostavno ne zna za konkurenciju.

Nakon odigranog regularnog dela NBA lige, stigao je još 1 podatak koji potvrđuje koliko je Nikola Jokić veliki i da u poslednjih 50 godina niko nije uradio ono što je srpski centar!

Naime, Jokić je odigrao 72/72 meča u toku regularnog dela lige, dakle i kad je imao povredu nožnog prsta bio je na raspolaganju treneru Melouni i nije propustio nijednu utakmicu od početka do kraja sezone! Kada se saberu svi mečevi srpski centar je prosečno beležio 26,4 poena, 10,8 skokova, 8,3 asistencija i 1,3 ukradene lopte!

IZVOR: TW / @WeinbachNBA

U 72 odigrana meča Jokić je postigao neverovatnih 1.898 poena, 780 skokova i 599 asistencija!

IZVOR: TW / @jkubatko

Ova statistika potvrđuje da je srpski centar 3. košarkaš u istoriji NBA lige koji je u sve 3 kategorije bio rangiran u TOP 5 najboljih! Bio je 3. najbolji poenter lige, 5. najbolji skakač i 3. najbolji asistent!

To nikome nije pošlo za rukom gotovo 50 godina, još od legendarnih košarkaša Elgina Bejlora i Vilta Čemberlena koji su završili karijeru davne 1971. odnosno 1973. godine verovatno kada su Jokićevi roditelji bili mali. 😅

Ostalo je još samo da sačekamo da Srbija zvanično dobije 1. MVP košarkaša u NBA ligi! 💪💪💪

Autor: redportal.rs

#Denver

#NBA

#Nikola Jokic

#mvp