Najbolji teniser sveta bio je dobro raspoložen posle poraza

Prvi reket sveta Novak Đoković doživeo je poraz od Rafaela Nadala u finalu Masters turnira u Rimu i ostao bez odbrane titule!

Više o tome kako je protekao meč saznajte iz tekstova ispod:

Odmah nakon ceremonije dodele trofeja Nole se obratio na italijanskom i izjavio:

- Ovo je jedan od najvećih turnira u mojoj karijeri. Čestitke Rafi, njegovom timu i porodici, stvarno zaslužena pobeda. Ja sam imao svoju šansu, u 3. setu sam imao brejk priliku, ali em nju nisam iskoristio, em mi je servis popustio i on je zasluženo preuzeo inicijativu, potom i pobedio - rekao je Nole, a prenosi Blic.rs.

- Meni je drago što sam igrao ovo i ovakvo finale, i to baš protiv Rafaela Nadala, jer je u pitanju bilo ono pravo, 'fino podešavanje' za Rolan Garos. Nema većeg izazova za mene od igranja u finalu protiv Rafe. Ja sam, pritom, mogao da ispadnem još i ranije, u četvrtfinalu, ali sam i sada mogao da bolje prođem. Eto, nisam imao sreće u nekim situacijama u kojima sam imao šansu, ali ono što je najvažnije - to je da je iza mene još 3 sata vrlo kvalitetnog tenisa - rekao je 1. reket sveta.

Sve više se priča o novoj generaciji tenisera koja će da zameni fantastičnu trojku, ali, kako je rekao srpski teniser, i pored nove generacije Rafa i on opet igraju finale. Đoković je prokomentarisao novi termin NextGen, a potom zasmejao sve, pa i Nadala:

- Vidite, kako ćemo ove, sledeće nedelje imati 55 (godina), mogu da vam kažem da smo Rafa, Rodžer i ja malo redefinisali taj vaš NextGen pojam. Tako da NextGen to smo vam mi - rekao je Nole i oduševio publiku, a smejao se i novi šampion Rima, Rafael Nadal. 😁

IZVOR: TW / @TennisTV

Osvrnuo se Nole i na naredni Grend slem turnir:

- Uskoro ću ići u Pariz, ali već sada imam neki dobar osećaj. Mislim, čini mi se da već sada igram na šljaci onako kako želim da igram na njoj. Naravno, u međuvremenu ću igrati i u Beogradu, pa se nadam da ću biti spreman za rok-en-rol u Parizu i da ću tamo stići sve do kraja. Ovoga puta Nadal jeste bio bolji u važnim momentima, ali stvarno imam mnogo pozitivnih stvari koje mogu da iskoristim iz ovog našeg finala - istakao je Srbin.

Na kraju je na zanimljiv način prokomentarisao činjenicu da je on igrao 5 sati u subotu, a Nadal samo sat i po:

- Znate, poslednja 2 dana su mi baš podigla samopouzdanje što se tiče nastupa na šljaci. Pronašao sam svoju igru, pa je sad na meni da je zadržim i da ona dostigne vrhunac u Parizu. Nisam osećao nikakav umor u finalu. Mogao sam da igram još nekoliko sati - zaključio je Novak Đoković.

Nole je nešto kasnije i putem svog Instagram profila čestitao Rafi na osvojenoj tituli:

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

IZVOR: IG / @djokernole

Autor: blic.rs / redportal.rs

#Finale

#Rafael Nadal

#masters turnir

#novak djokovic

#rim