Svet je čekao na njihov novi susret punih godinu dana

Najveći rivali u istoriji tenisa Novak Đoković i Rafael Nadal danas igraju u finalu za trofej Masters turnira u Rimu!

Od njhovog poslednjeg susreta prošlo je godinu dana, a kako Nole uskoro puni 34 godine, a Rafa 35 godina, pitanje je koliko dugo će još ljubitelji tenisa uživati u njihovim međusobnim susretima.

Mnogi ističu da su srećni što žive u eri Novaka Đokovića i Rafaela Nadala 2 najveća rivala koja svet nije video!

Nadala zovu Kraljem šljake, dok je Đoković zvanično najbolji teniser svih vremena po rekordnom broju nedelja na 1. mestu svetske rang liste - 320.

Rivalstvo Noleta i Rafe traje 15 godina! Njihov 1. susret odigrao se na Rolan Garosu davne 2006. godine, kada je Španac pobedio.

IZVOR: TW / @TennisTV

Ukupno su odigrali čak 56 mečeva u kojima Nole vodi sa 29:27! Odigrali su 27 finala u kojima Nole takođe vodi sa 15:12, a u Rimu su igrali 5 puta u finalu i tu Rafa vodi sa 3:2.

Podatak koji potvrđuje da je njihovo rivalstvo najveće u istoriji tenisa je da niko nije pobeđivao Nadala kao Đoković i niko nije pobeđivao Đokovića kao Nadal.

Novak je jedini igrač u istoriji belog sporta koji je pobedio Nadala u 4 finala na šljaci, jedini teniser koji je pobedio Nadala u 7 uzastopnih finala, od čega su 3 uzastopna na Grend slemovima.

IZVOR: TW / @TennisTV

Ipak, poslednjih godina Nadal je bolji u finalima. Pobedio je Đokovića u Rimu 2019. godine sa ubedljivih 3:0, a isto je učinio i u finalu Rolan Garosa 2020. godine.

Đoković brani trofej u Rimu koji je osvojio prošle godine i ukoliko ga odbrani to će biti njegov 6. trofej sa turnira u Večnom gradu, dok ukoliko Nadal pobedi u finalu osvojiće ukupno 10. trofej u Rimu.

Ono što je NEVEROVATAN podatak je da svake godine od 2005. neko od njih dvojice je igrao finale u Rimu!

IZVOR: TW / @atptour

Nole ima ukupno 36 Masters titula u karijeri, dok ih Nadal ima 35!

Ono što Đokoviću ne ide u prilog na ovogodišnjem Masters turniru u Rimu je težak raspored koji ga je doveo do finala, kao i jučerašnje odigrano četvrtfinale i polufinale, pa je tako Nole na terenu proveo više od 5 sati u 1 danu, dok je Nadal juče proveo sat i po vremena na terenu, pa je tako odmorniji i imao je više vremena da se pripremi za finale. Nadamo se da se sa Novakove strane neće toliko osetiti umor, jer ulog je veliki.

Spektakl je zakazan za danas od 17.00 časova, a prenos možete gledati na Sport klubu 1.

Uživajmo u spektakularnom finalu 2 najveća teniska velikana!

Autor: redportal.rs

#Finale

#Rafael Nadal

#masters turnir

#novak djokovic

#rim

#rivalstvo

#tenis