Srbin i Grk odigrali MARATONSKI MEČ

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je mataronski meč sa 5. teniserom sveta Stefanosom Cicipasom!

Đoković - Cicipas 2:1 (4:6, 7:5, 7:5)

Nakon jučerašnja 2 prekida meča, zbog padavina tokom celog dana, četvrtfinale je pomereno za danas kada se igraju i polufinalni susreti!

Prvi set je osvojio 22-godišnji Grk Cicipas rezultatom 4:6 u gemovima, pokazao je bolju igru na terenu i uzeo nekoliko brejkova srpskom teniseru. Dozvolio je Nole da se Grk odlepi na 1:4, zatim je povezao 2 gema i približio se protivniku na 3:4. Onda je zbog jakog inteziteta kiše usledila pauza, a zatim se meč nastavio i 1. set je pripao Cicipasu 0:1 (4:6).

Drugi set je opet bolje otvorio grčki teniser i poveo u gemovima, a ubrzo je, pri rezultatu 1:2 za Grka, kiša prekinula meč i odložila ga za naredni dan!

Danas od 11.00 časova 1. i 5. najbolji teniseri sveta izašli su na teren po, ovog puta, vedrom i sunčanom danu i nastavili meč u četvrtfinalu.

Odmah na startu odvojio se Cicipas sa 1:3 u gemovima uz odličan servis, ali ga je Đoković pratio i smanjivao zaostatak na 2:3, ali je Grk odmakao na 2:4!

Onda je Đoković osvojio gem bez izgubljenog poena, a zatim vratio brejk u maratonskom gemu za veliko izjednačenje 4:4!

U narednom gemu spasao je Nole 3 brejk lopte i poveo sa 5:4! Pustio je Grku gem za ponovno izjednačenje, a zaim osvojio naredna 2 za konačnih 1:1 u setovima (4:6, 7:5)!

IZVOR: TW / @TennisTV

IZVOR: TW / @TennisTV

Odmah u 3. setu poveo je Novak 1:0 na svoj servis, ali je odmah u 2. gemu Grk izjednačio, a zatim ubrzo poveo sa 1:2!

Novak je pobesneo! Potpuno je izgubio kontrolu, bacio je reket i uništio ga, zajedno sa reklamom u koju se zabio reket!  Vikao je i na svog trenera u boksu, a od sudije je dobio upozorenje! 

IZVOR: TW / @tennis_gift

Izgubio je Nole brejk šansu i na kraju dozvolio Grku da poveća prednost na 1:3!

Naredni gem je trajao više od 11 minuta na Đokovićev servis i nakon nekoliko gem šansi srpskog tenisera, konačno je zbog greške Grka osvojio poen i smanjio zaostatak na 2:3!

Konačno je Novak uspeo da uzme brejk Grku i izjednači na 3:3!

Furiozno je završio sledeći gem i poveo sa velikih 4:3! Grk je bio nervozan 1. put od starta meča i počeo je da šalje lopte u aut!

Sabrao se Cicipas i doneo novo izjednačenje 4:4, ali nije se predao i posle lavovske borbe uzeo je brejk Đokoviću i poveo sa 4:5!

Na servis Grka za pobedu, uspeo je Nole da dođe do 2 brejk lopte! Jednu je propustio, drugu ISKORISTIO ZA 5:5!

Cicipas je prethodno servirao za pobedu, a sada ga je Đoković naveo da servira za opstanak u meču tako što je Srbin poveo sa 6:5!

Na servis Cicipasa Đoković je imao brejk lopte koje je iskoristio i plasirao se u POLUFINALE nakon više od 3 sata igre!

Đoković i Cicipas odigrali su do ovog četvrtfinala 6 međusobnih susreta, u kojima je srpski teniser vodio sa 4:2, a sada je povećao pobede 5:2 u odnosu na protivnika iz Grčke!

Autor: redportal.rs

#masters turnir

#novak djokovic

#stefanos cicipas