Sukobi povodom Superlige se ne smiruju

Sukobi između navijača Mančester junajteda i rukovodstva tog kluba se ne smiruje.

Pre 10 dana navijači su prekinuli utakmicu 34. kola Premijer lige između Mančester Junajteda i Liverpula, upadom na teren i zahtevom za odlaskom porodice Glejzer sa mesta vlasnika kluba.

Pored vlasnika, popularni "crveni đavoli" besni su i na rukovodstvo kluba, na čelu sa Vudvordom, koji je već najavio svoj odlazak iz kluba do kraja kalendarske godine. Međutim, navijači traže trenutnu i neopozivu ostavku.

IZVOR: TW / @brfootball

Danas, kada je trebalo da bude odigrana prekinuta utakmica protiv Liverpula, sukob je ponovo eskalirao. Naime, navijači Mančester Junajteda pokušali su da sabotiraju dolazak autobusa sa igračima Liverpula na stadion, preprečivši im put u jednom trenutku.

Igrači Liverpula su ipak nekako uspeli da se domognu stadiona Old Traford, tako da će utakmica biti odigrana, ali to neće srediti nesporazume između navijača i rukovodstva najvećeg engleskog kluba.

Ti nesporazumi izazvani su revoltom navijača povodom odluke da se klub priključi Superligi bogatih evropskih klubova. I pored toga što je ta odluka brže-bolje povučena, navijači svoje nezadovoljstvo nastavljaju da iskazuju na veoma agresivan način, izražavajući zahteve za 51% vlasništva u klubu.

Naime, njihova zamisao je da Mančester junajted većinski pripadne svojim navijačima, a da 49% vlasničke strukture preuzmu investitori koji bi unapredili klub.

Nakon niza loših sezona u eri nakon ser Aleksa Fergusona, navijači Mančester junajteda bi da preuzmu stvari u svoje ruke.

Utamica između Mančester junajteda i Liverpula počela je od 21.15 časova.

Autor: redportal.rs

#blokirali autobus liverpula

#mančester navijači

#navijače junajteda

#navijači junajteda

#navijači prekinuli utakmicu liverpula

#navijačima junajteda