Vest koja je potresla srpski fudbal

Cela fudbalska javnost ostala je u šoku kada je objavljeno da je nekadašnji trener Crvene zvezde i sadašnji sportski direktor fudbalskog kluba Vojvodina Milan Kosanović preminuo u 50-oj godini života.

On je u sredu primljen u Klinički centar Vojvodine sa povišenom temperaturom. Ubrzo se stanje pogoršalo i bio je priključen za respirator, a danas je saopšteno da je izgubio bitku sa koronavirusom.

Fudbalski klubovi Vojvodina i Crvena zvezda putem zvaničnih Instagram profila oprostili su se od uvaženog fudbalskog stručnjaka koga će pre svega pamtiti po humoru i širokom osmehu.

- Tuzna i šokantna vest danas je pogodila sve u fudbalskom klubu Vojvodina. Od posledica zaraze koronavirusom, sportski direktor našeg kluba Milan Kosanović preminuo je u svojoj 50. godini. Napustio nas je izuzetan sportski radnik, vrhunski fudbalski stručnjak, osvajač 2 titule sa omladincima i 1 Kupa sa 1. timom "stare dame", osvajač titule šampiona sveta na Novom Zelandu. Napustio nas je istinski prijatelj i čovek koji je svojim znanjem, harizmom i radom davao nemerljiv doprinos sveukupnom razvoju FK Vojvodina. Informacije u vezi sa njegovom sahranom i komemoracijom biće saopštene naknadno. Njegovoj porodici, prijateljima i svima koji su ga poznavali, fudbalski klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće - stoji u saopštenju ovog kluba.

View this post on Instagram

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

IZVOR: IG / @fk_vojvodina

Dirljivim rečima oprostili su se i crveno-beli od svog nekadašnjeg trenera:

- Tužna vest zadesila je srpski fudbal. Nekadašnji član stručnog štaba Crvene zvezde Milan Kosanović, preminuo je danas u 50. godini života, od posledica zaraze koronavirusom. Biće večno upamćen po neverovatnom fudbalskom znanju koje je posedovao, harizmi, anegdotama i svemu onom što je krasilo generaciju čiji je bio pomoćni trener. Bio je pravi primer predanosti i rada i čovek koji je 24 časa živeo za fudbal. Crvena zvezda izražava najdublje saučešće njegovoj porodici. Neka mu je večna slava - stoji u objavi Crvene zvezde.

View this post on Instagram

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

IZVOR: IG / @crvenazvezdafk

Od Kosanovića su se oprostili i drugi srpski klubovi Partizan, Voždovac, Čukarički, Javor...

Autor: redportal.rs

#Vojvodina

#crvena zvezda

#koronavirus

#milan kosanovic

#preminuo