Sjajne vesti za ljubitelje belog sporta

Ministarka sporta Francuske Roksana Marasineanu izjavila je da će navijači sa zdravstvenim propusnicama dobiti pristup stadionima, posebno se to odnosi za organizaciju predstojećeg Grend slema na terenima Rolan Garosa u Parizu, prenose Novosti.

Za početak očekuje se da će po jasno definisanim zdravstvenim protokolima na tribinama teniskog turnira biti dozvoljen ulazak oko 1.000 navijača. Kako Grend slem startuje 30. maja veruje se da će završnim mečevima prisustvovati čak 5.000 gledalaca i to nakon što dobiju zdrastvene propusnice.

Ministarka je ukratko objasnila za Ekip proceduru oko dobijanja propusnice:

– Postojaće 3 kriterijuma. Jedan je da smo vakcinisani, 2. da smo testirani u roku od 48 sati i treći, da smo imunu jer smo već preležali koronavirus. Ovo su 3 stavke koje mogu uticati da li će neko dobiti zdravstveni karton da bi mogao da pristupa utakmicama i ostalim sportskim takmičenjima. Pre 30. juna neće biti biti šanse da se prisustvuje mečevima na kojima je moguće stajati, tako da će svi navijači sedeti i to na onoj udaljenosti koja je obeležena sedištima – rekla je ministarska sporta Francuske.

Autor: novosti.rs

#Grend Slem

#Rolan Garos

#gledaoci

#koronavirus

#turnir