Klub sjajnim gestom odlučio da se oduži najvernijima

Slavni holandski klub Ajaks osvojio je ove godine 35. titulu šampiona te zemlje.

Ono što je oduševilo navijače je fantastična ideja kluba da istopi trofej i on njega napravi 42.000 zvezdica koju će dobiti vlasnici sezonskih ulaznica!

Ajaks nije zaboravio na svoje navijače koji su, zbog pandemije koronavirusa, bili sprečeni da bodre tim sa tribina, pa će sada u znak zahvalnosti za vernost klubu dobiti deo pobede, deo istorije, deo trofeja Ajaksa novog šampiona Holandije!

IZVOR: TW / @AFCAjax

- Ove sezone igrali smo bez navijača. U stvari bez njih na tribinama. Uprkos svemu, osećali smo njihovu podršku svake nedelje, od odlaska na stadion, preko društvenih mreža i ličnih kontakata. Kada smo ranije rekli da je "ova titula i vaša" mislili smo na navijače, a deljenje trofeja je ultimativni dokaz da smo ozbiljni u toj nameri. Posle turbulentne godine, želimo da svi naši navijači budu srećni - rekao je direktor Ajaksa Edvin van der Sar.

Kapiten Dušan Tadić obratio se navijačima:

- Igranje na praznom stadionu ne može da se poredi sa atmosferom na areni Johan Krojf. Stvarno su nam nedostajali navijači protekle sezone na svim utakmicama i zato želimo da im se odužimo ovim gestom - poručio je srpski fudbaler.

Pogledajte snimak kompletnog topljenja trofeja i pravljenja 42.000 zvezdica:

IZVOR: YT / AFC Ajax

Autor: redportal.rs

#Ajaks

#Holandija

#navijaci

#sampioni

#trofej