Srpski teniser ima veliku pretnju

Prvi reket sveta Novak Đoković upisao je 320. nedelju na svetskom tronu!

On je još 8. marta preuzeo 1. mesto od Švajcarca Rodžera Federera i postao jedini teniser koji je uspeo da postigne najveći broj nedelja na 1. mestu svetske rang liste!

Kada se sagleda broj nedelja u muškoj i ženskoj kategoriji srpski teniser je ušavši u 320. nedelju na vrhu liste ispisao tenisku istoriju, pretekavši i američku teniserku Serenu Vilijams koja je bila 1. na svetu ukupno 319. nedelja.

Svi su se već navikli da svakog ponedeljka, kada izlazi nova lista najbolje rangiranih tenisera, vide Novaka na 1. mestu, ali pred 2. Grend slem u sezoni Roland Garos stvari se mogu drastično promeniti.

Ovo je najnovija rang lista svetskih tenisera:

IZVOR: TW / @QuiqueCano

Kako se Đoković nije pojavio na Masters turniru u Madridu, izgubio je 500 bodova, a kako stoje stvari po novim ATP pravilima i ove nedelje će izgubiti novih 500 bodova.

Razlog je taj što se teniserima polovično brišu bodovi iz prethodne 2 sezone, zbog pandemije koronavirusa, pa se Noletu zbog osvajanja turnira u Rimu 2020. godine briše polovina, kao i Špancu Rafaelu Nadalu koji je bio osvajač 2019. godine.

Rus Danil Medvedev opet je zauzeo 2. mesto koje mu je na kratko "preoteo" Nadal i ukoliko izbori dobar plasman na turniru u Rimu, a Đoković pokaže bledu partiju na šljaci, Rus će mu se približiti i ozbiljno zapretiti pred početak Grend slem turnira u Parizu.

Kada su u pitanju drugi srpski teniseri Dušan Lajović je 37. teniser sveta, Filip Krajinović 39. teniser, Miomir Kecmanović je na 46. poziciji, dok je Laslo Đere na 52. mestu najboljih tenisera sveta.

Autor: redportal.rs

#najbolji teniser

#novak djokovic

#rang lista

#turnir u rimu