Beogradska ekipa spremna za novi podvig

Košarkaški klub Crvena zvezda uspela je da osvoji 1. mesto u regularnom delu ABA lige i tako obezbedi prednost domaćeg terena pred plej-of regionalnog takmičenja.

U 1. odigranom meču polufinala slavili su protiv Igokee rezultatom 76:61, iako je protivnik bio u prednosti gotovo 30 minuta.

Sada ih samo 1 pobeda deli od plasmana u finale i borbe da šampionski prsten ABA lige.

Drugu utakmicu protiv ekipe iz Laktaša igraju večeras od 18.30 časova, a trener crveno-belih Dejan Radonjić dao je izjavu pred odlazak u Republiku Srpsku.

- Nova utakmica sa Igokeom, još 1 težak duel pred nama. Igraćemo 3. utakmicu u kratkom vremenskom periodu, i svaka je bila teška i rezultatski važna. Sada se već jako dobro poznajemo i znamo šta možemo da očekujemo – dobru čvrstu i disciplinovanu ekipu koja iz utakmice u utakmicu potvrđuje zašto je pravila ovakve rezultate ove sezone - rekao je Radonjić i otkrio svoja očekivanja.

- Očekujem fizički zahtevan meč, a u takvoj utakmici moramo da odigramo vrlo čvrsto, skocentrisano svesni da u ovakvim duelima sitnice prave razliku. Tri dana nije veliki period, ali smo učinili sve da osvežimo ekipu i spremni dočekamo ovu utakmicu 65. zvaničnu u ovoj sezoni - završio je trener Crvene zvezde.

Polufinale se igra na 2 pobede, a ukoliko Igokea izjednači, majstorica se igra u utorak 11. maja u dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu.

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#crvena zvezda

#igokea

#polufinale