Real Madrid se nije mnogo pitao u Londonu

Kakav fudbal igra četa Tomasa Tuhela! Od kada je nemački stručnjak seo za kormilo Čelsija, plavci iz Londona igraju najbolji fudbal na svetu uz Mančester siti.

Naime, u revanš utakmici polufinala Lige šampiona Čelsi je pobedio Real Madrid 2:0 i ukupnim rezultatom 3:1 stigao do utakmice svih utakmica.

Odbrana Reala je izgledala kao razbijena banda. Da li je to zbog loše postavke i organizacije koja bi mogla da ide na dušu Zinedinu Zidanu, ili egzaltiranom igrom fudbalera Čelsija, ostaje za neke dublje analize. Činjenica je da dugo neko ovako nije nadigrao Real Madrid u bitnoj utakmici kao što je to učinio Čelsi.

Prvo poluvreme je bilo dosta neizvesnije, iako je u 28. minutu Čelsi poveo golom Vernera. Benzema je imao dve fantastične šanse, samo što se tu isprečio Eduard Mendi, jedan od igrača utakmice.

U drugom poluvremenu Čelsi je bio jedina ekipa na terenu. Imali su 4 stopostotne šanse koje nisu iskoristili i tu je već krenula sumnja da će ti promašaji biti kažnjeni. Ipak, nakon nestvarne smirenosti Pulišića i asistencije za Maunta stavljena je tačka na polufinale.

Brojni analitičari smatraju da je ovo poslednja sezona za ovu generaciju Reala i da nešto mora da se menja. Dosta je ovo slabo izgledalo protiv Čelsija u kom se zaista nije znalo ko je bio bolji. Svaki detalj postavke Tomasa Tuhela bio je fantastičan, što pokazuje rezultat.

Čelsi protiv Mančester sitija, Tuhel protiv Gvardiole - biće to 29. maj za pamćenje.

IZVOR: YT / Chelsea Madrid Champinons League 2021

Autor: redportal.rs

#Fina Lige šampiona

#Liga šampiona

#Polufinale Lige šampiona

#real madrid

#čelsi