Sportski direktor uveren da je Partizan na dobitku

Najbolji igrač Partizana u ovoj sezoni Takuma Asano šokirao je sve kada je napustio Srbiju i iz Japana javio da se više neće vraćati! U subotu je objavljeno da je jednostrano raskinuo ugovor sa klubom zbog neisplaćenih zarada.

Zbog neisplaćenih zarada on je napustio klub i objavio jednostrano raskidanje ugovora, ostavivši tako saigrače na cedilu pred finiš sezone i finale Kupa Srbije, zbog čega su i oni ostali u čudu. Reagovali su Lazar Marković i Vladimir Stojković, dok se sada oglasio i sportski direktor Ivica Iliev.

- To je bezobrazno i podmuklo ponašanje jednog profesionalca! Te priče da njemu Partizan duguje milione i da niko nije hteo da ga sasluša nemaju veze s istinom. Svuda ponekad ima malih kašnjenja u isplati, pogotovo sada kada je ceo svet u problemu zbog epidemije korone. I mnogi evropski velikani su smanjili budžete. Kao igrač sam prošao kroz nekoliko zemalja i često se dešavalo da bude sličnih problema, čak i u vreme kada je finansijska situacija bila znatno bolja od aktuelne, ali to ne može da bude opravdanje za ovo - rekao je sportski direktor Partizana u izjavi za Informer.

Foto: partizan.rs

- Imao je maksimalne uslove u Partizanu. Stalno je pričao da uživa u Beogradu, a očigledno je pokazivao lažno poštovanje prema Srbiji, našem klubu i navijačima. Ostavio je saigrače na cedilu, momke koji su mu pomogli da odigra najbolju sezonu u karijeri. Doveli smo ga kada je bio u padu, gde nije igrao. Pružili smo mu šansu. Ovde je podigao formu i ponovo postao reprezentativac, a ovako podlo nam vraća - ogorčen je Ilijev.

Partizan je već saopštio da će pokrenuti postupak protiv Asana kod FIFA, pa se nadaju da bi mogli da zarade novac kao i u slučaju Sedrik Gogua:

- On je sebi napravio ogroman problem. Ne znam s kim je razgovarao i kako je uopšte došao na tu ideju. Ne postoji apsolutno nijedan pravni aspekt koji je na njegovoj strani u ovom slučaju. Čak je i njegov bivši agent to potvrdio. Partizan će na kraju dobiti novac, kao što bi zaradio i da ga je prodao. Međutim, ne znam da li je Asano svestan kakva će mrlja ostati pored njegovog imena. Koji će to ozbiljan klub da ga dovede i da rizikuje s njim posle ovakvog poteza - završio je Iliev.

Asano je od dolaska u redove crno-belih postigao 30 golova i zabeležio 15 asistencija, ove sezone je najbolji igrač tima.

Autor: informer.rs

#asano

#ivica ilijev

#odlazak

#partizan