Vodi se računa o nameštanju u domaćem prvenstvu

Svetislav Đurović, oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije, odlučio je da na četiri superligaška i pet prvoligaških susreta uputi specijalizovane emisare, prenosi Sport klub.

Posmatrači će imati zadatak da analiziraju ponašanja aktera na terenu, evidentiraju i prijave potencijalne neregularnosti ili neka druga neuobičajena ponašanja.

Pod prismotrom su dueli 35. kola elitnog ranga: Napredak-Čukarički, OFK Bačka-Novi Pazar i Mladost Lučani-Voždovac. Sva tri susreta počeće u 18 časova.

Dan kasnije, pod posebnom lupom naći će se još jedan superligaški susret – na novosadskom Karađorđu, između Vojvodine i niškog Radničkog.

Od devet utakmica 31. kola Prve lige Srbije, čak pet biće pod lupom oficira za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Posmatrači će u Kraljevo, na duel Sloge i Dinama, u Leskovac, gde se sastaju GFK Dubočica i Radnički iz Sremske Mitrovice, u Dobanovce, na susret Budućnosti i pirotskog Radničkog. Potencijalne neregularnosti, kako je ocenjeno, moguće su i u Kruševcu, na utakmici Trajal-Napredak i u Zemunu, gde gostuje čačanski Borac 1926.

Unutar FSS postoje dva organa zadužena za brigu o integritetu. Uz inokosni organ, oficira Svetislava Đurovića, funkcionišu i dva posebno formirana tela u okviru Komisije za etiku – odeljenje za istrage i odeljenje za odlučivanje. Oficir, u neposrednoj komunikaciji sa predstavnicima FSS i Zajednice klubova, ima posebne ingerencije za reakciju u slučaju „dojavljenih“ utakmica.

Autor: kurir.rs

#devet mečeva

#domaća liga

#ling long

#nameštanja

#pod lupom