Na licu mesta nije bilo medicinskih stručnjaka koji bi rvaču pružili prvu pomoć

Sumo rvač Hibikiru umro je mesec dana pošto je pao na glavu tokom borbe, saopštila je danas Japanska Sumo asocijacija.

Kako se navodi, sumo rvač Hibikiru umro je u sredu usled akutne respiratorne insuficijencije i nije poznato da li je smrt 28-godišnjeg rvača povezana sa povredama koje je zadobio tokom borbe.

Sumo rvač, čije je pravo ima Micuki Amano, zadobio je povrede u borbi 26. marta, kada ga je protivnik bacio, a on je pao na glavu i nekoliko minuta je nepomično ležao licem nadole, dok su sumo zvaničnici gledali i čekali da stigne pomoć.

IZVOR: TW / @TheSumoSoul

Japanski mediji preneli su da na licu mesta nije bilo medicinskih stručnjaka koji bi rvaču pružili prvu pomoć. Obično se od rvača očekuje da sami ustanu, a medicinsko osoblje se nalazi na turniru, ali ne u blizini ringa.

Japanska sumo asocijacija navela je da neće objaviti detalje povrede. Navedeno je da zvaničnici razgovaraju o načinima za poboljšanje hitne lekarske pomoći, uključujući i način postupanja prilikom potresa mozga u predstojećim borbama. Hibikiru je debitovao 2011. godine i dostigao je 24. mesto u konkurenciji 200 rvača, u četvrtom rangu od šest u sumo rvanju.

Autor: redportal.rs

#Japam

#SMRT

#Vrat

#sumo rvač