Razočarenje za mnoge ljubitelje belog sporta

Srpski teniser Viktor Troicki najavio je povlačenje iz tenisa i kraj igračke karijere.

Novi selektor teniske reprezentacije Srbije ujedno je i aktivan teniser, ali kako sam kaže, to će se promeniti do kraja godine.

Troicki koji ima 35 godina profesionalnu karijeru je započeo 2006. godine. Najbolji plasman mu je bio 12. mesto na ATP listi 2011. godine. U svojoj dugoj karijeri osvojio je 3 titule, pobedio ukupno 293 puta, a izgubio 272.

Prema podacima ATP-a tokom karijere i nastupa u singlu i dublu zaradio je 9.196.072 $.

– Sportski veteran sam već uveliko. Polako završavam karijeru, uskoro, plan je da odigram još par turnira. Pomirio sam se da završavam ove godine. Prebacujem se na druge poslove vezano za sport, ali više kao profesionalni trener. Radujem se tom nekom novom zadatku, novim izazovima i nadam se da će to proteći kako treba – istakao je Troicki za Objektiv i tako potvrdio nagađanja da se završava jedna velika teniska karijera.

Srpski teniser dobio je vajld kartu na 1. ATP turniru Serbia open koji se nedavno održao nakon 9 godina pauze.

Nažalost već u 1. kolu Troicki je izgubio od kvalifikanta Marka Čekinata sa 2:0 u setovima.

Nakon eliminacije pomno je pratio mečeve mlađih ali i starijih srpskih tenisera, kao i mečeve najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Redakcija Red portala ga je snimila kako prati meč polufinala između Đokovića i Karaceva.

Foto: redportal.rs/M.V

Trenutno 195. teniser sveta najavio je da će do kraja godine, pre okončanja karijere, učestvovati na još nekoliko turnira. Pretpostavlja se da ćemo ga gledati na narednom turniru Serbia open koji će se održati od 22. do 29. maja, u nedelji pred Grend slem turnir na šljaci Rolan Garos!

Autor: redportal.rs

#kraj karijere

#selektor

#tenis

#viktor troicki