Oglasio se najbolji teniser sveta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sjajno je započeo sezonu i osvojio Australijan open 9. put u karijeri. Onda je napravio pauzu od 2 meseca, pa se pojavio na Masters turniru u Monte Karlu u kome je eliminisan na šljaci u 3. kolu. Na turniru u Beogradu je poražen u polufinalu od Rusa Aslana Karaceva i uprkos porazima na šljaci na oba turnira uzimao je bodove.

Sve oči bile su uprte u Đokovića i njegov naredni potez kada je u pitanju raspored narednih turnira. Sve je zanimalo da li će se pojaviti na turniru u Madridu na kome brani titulu iz 2019. godine?

Sada je i potvrđeno da se 1. reket sveta neće pojaviti u španskoj prestonici na turniru iz serije 1000 na kojem brani bodove.

- Žao mi je što neću biti u mogućnosti da putujem u Madrid ove godine i sretnem se sa svim svojim fanovima. Prošle su već 2 godine, poprilično dug period. Nadam se da ćemo se videti naredne godine - bila je poruka najboljeg tenisera sveta.

Foto: redportal.rs/M.V

Potvrdom da neće biti učesnik turnira u Madridu Đoković će izgubiti 500 bodova. Ovo je odlična šansa za španskog tenisera Rafaela Nadala koji je sada dospeo na 2. mesto svetske rang liste i ima 2.153 bodova manje od Novaka.

Đoković bi trebalo da se pojavi na turniru u Rimu iz serije 1000 na kome takođe brani trofej, a kako se nalazi na spisku tenisera za Serbia open 2 pitanje je da li će igrati ili će ipak odustati.

Turnir u Rimu se održava od 9. do 16. maja, a Serbia open od 22. do 29. maja tačno nedelju dana pre čuvenog Grend slem turnira na šljaci Roland Garos koji Đoković silno želi da osvoji!

IZVOR: TW / @MutuaMadridOpen

Autor: redportal.rs

#atp masters

#novak djokovic

#turnir u madridu