Srpski teniser govorio je o pobedi i predstojećem meču sa srpskim protivnikom

Prvi reket sveta Novak Đoković uspešno je započeo novi turnir na šljaci, ali ovog puta na domaćem terenu u Beogradu!

U 2. kolu ATP turnira Serbia open uspešno je savladao Kvona Sunvua iz Južne Koreje sa 2:0 u setovima (6:1, 6:3).

Pogledajte fotografije Red portala sa Novakovog meča:

Nakon pobede Nole je podelio svoje impresije:

- Igrao sam dobro od početka, osim servisa gema koji sam izgubio na 5:2. Nastavio sam dobro, servirao dobro kad je trebalo, osećao se odlično. Igrati na terenu gde treniram često, koji je moja ovdašnja baza, lepo je, ali imam čudan osećaj da nema više publike. Lepo je videti kraj terena porodicu, one najbliže meni, prijatelje, sve koji su došli. Njima je bilo dozvoljeno da prisustvuju. Inspirišuće mi je da igram ovde. Nismo imali sreće sa kišom, iako je centralni teren u odličnom stanju. Lepo je vratiti se na Serbia Open - izjavio je Nole.

Prvi reket sveta se osvrnuo i na situaciju da na Serbia Openu može da spava kod kuće.

- To je jedinstven osećaj, mogu da vidim porodicu i prijatelje. Lep osećaj je igrati pred njima. Srećan sam zbog organizacije turnira. Bitno je to i mom bratu i meni, dobili smo dosta pozitivnih komentara. To nam daje podstrek i za narednu godinu, da budemo još bolji. Imaćemo još 1 muški i ženski turnir uskoro, čelendžer za devojke. Ponosan sam što smo doveli mnogo kvalitetnih turnira u Srbiju. Želimo da domaćim igračima omogućimo da se takmiče na visokom nivou, da grade samopouzdanje, stiču iskustvo i osvoje bodove - nije krio zadovoljstvo najbolji teniser sveta.

Foto: redportal.rs/M.V

Iznenađujući poraz od Danijela Evansa prošle nedelje ostavio je iza sebe:

- Mislim da je u nekim trenucima poželjno izgubiti meč, a da sam mogao da biram kad bi se to dogodilo, onda je to početak sezone na šljaci. To mi je ukazalo na to kako treba da odigram. Sad sledi 1 dan pauze na ovom turniru, pa duel sa Kecmanovićem. Najbolje bi bilo da neko od domaćih tenisera igra finale. Već sam zaboravio meč sa Evansom. Raduje me kako sam danas igrao, idemo dalje.

Novak će u narednoj rundi odigrati protiv Miomira Kecmanovića, a govorio je pristupu kada igra protiv tenisera iz Srbije. Osvrnuo se i na izjavu Lasla Đerea da je pre svog meča osećao strah zbog toga što se turnir igra u Beogradu, uz savet šta uraditi u takvim situacijama:

- Pripremam se slično, nezavisno odakle je igrač. Uradiću analizu, dobro je igrao, šljaka mu je omiljena podloga. To što je turnir u Beogradu može da bude motivacija, ali tanka je linija između najboljeg i slabijeg tenisa, zbog pritiska. Osećaš da moraš da pobediš, za razliku od turnira u inostranstvu. Razumem Lasla, i ja se osećam tako. Moje iskustvo mi dozvoljava da se nosim sa tim i da se postavim malo drugačije, da imam bolju kontrolu nad emocijama koje prolaze kroz telo i glavu. Što više mečeva igraš, to ćeš se bolje osećati. Takođe, treba održati rutinu pred svaki turnir. Treba da se potrude da se isključe od stvari van terena i da se usredsrede na turnir - jasan je srpski teniser.

U petak nas na programu srpski duel između Đokovića i Kecmanovića u borbi za polufinale Serbia opena! 💪

Autor: serbiaopen.org / redportal.rs

#Pobeda

#atp turnir

#novak djokovic

#serbia open