Srpski teniser ostvario je pobedu u 1. kolu Serbia opena

Srpski teniser Miomir Kecmanović uspeo je da se plasira u 2. kolo ATP turnira Serbia open pošto je savladao Argentinca Fakunda Bagnisa sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).

Nkon pobede izjavio je da je meč bio težak, kao i uslovi u kojima su igrali i da je srećan zbog pobede. U osmini finala protivnik Kecmanoviću biće kvalifikant Francuz Artur Ridekneš.

- Do sada nisam imao priliku da ga vidim kako igra, ali sigurno je dobar čim je došao dovde. Visok je i sigurno dobro servira. Probaću da pronađem neki meč, da pogledam o kakvom igraču se radi - kratko je prokomentarisao narednog rivala.

Kecmanović je pričao i o životu „u mehuru”, kako provodi vreme i kako podnosi uslove u kojima se igrači nalaze.

- Sigurno da je bezveze igrati ovako, igračima je dosta da su zatvoreni. Svima žele da se nešto promeni. Po ceo dan si u sobi i tako iz nedelje u nedelju je zaista puno. Trudim se da se družim, gledam filmove. Kad smo bili u Australiji, po nekoliko dana nismo izlazili. Trudim se da uvek nešto radim da vreme brže prođe - rekao je srpski teniser.

O našim teniserima je rekao:

- Gledao sam Filipa juče i Daču i ostale naše. Viktor, Nikola… Dobro svi igraju, neki nisu imali sreće, uglavnom, imamo dosta dobrih igrača. Drago mi je da imamo turnir, da mladi imaju prilike da igraju.

Foto: redportal.rs/M.V

Osvrnuo se i na mladu nadu srpskog tenisa Hamada Međedovića:

- Nisam imao priliku da treniram sa njim, kao nida ga gledam. Uspeo je da ostvari dve pobede ovde, dobro igra i ako bude daosve od sebe, sigurno će imati dobru karijeru - završio je 47. teniser sveta.

Kecmanović danas izlazi 1. na teren i od 12.00 časpova ga očekuje duel protiv Francuza Rinderkneka.

Autor: serbiaopen.org / redportal.rs

#Pobeda

#atp turnir

#miomir kecmanovic

#serbia open