Srpski teniser pretrpeo poraz u 1. kolu

Teniski ATP turnir Serbia open vratio se u Srbiju nakon 9 godina pauze!

Turnir je počeo u ponedeljak kad su se održale kvalifikacije, ali i 1. mečevi u okviru glavnog žreba.

Drugog dana turnira nastavili su se mečevi u okviru 1. kola ovog ATP turnira i na teren je izašao srpski teniser Laslo Đere koji je za protivnika imao kvalifikanta Italijana Đanluku Magera koji je savladao srpskog tenisera sa 2:0 u setovima. Više o tome saznajte u tekstu ispod:

Nakon eliminacije vidno razočaran Laslo Đere dao je izjavu za medije:

- Jako se loše osećam, razočaran sam izdanjem ovde. Nešto se desilo u glavi pred meč, osećao sam pritisak bez potrebe, strah. Rezultatski sam dobro otvorio meč, ali iskreno mislim da je on više bio zaslužan za to nego ja, imao je puno grešaka, kad je prestao da greši nisam bio u stanju da ubacim 4 loptice u teren. Možda je neki strah od poraza, a to mi se inače ne dešava. Moguće da je i od silne želje da napravim dobar rezultat na domaćem terenu i podsvesni pritisak zbog toga, nisam bio fokusiran na igru. Nisam navikao da igram u Beogradu. Treba da naučim da izađem na kraj sa ovakvim situacijama - rekao je srpski teniser.

Foto: redportal.rs/M.V

A onda je otkrio nešto više o narednim planovima:

- Ići ću u Madrid da igram kvalifikacije, da se pripremim najbolje moguće do tada. Imam skoro 2 nedelje i trudiću se da što pre zaboravim današnji meč i da nastavim dalje.

Đere se potom osvrnuo na naredni Serbia open 2 koji će se održati za tačno mesec dana:

- Imao sam raspored u glavi kako ću se pripremati za Rolan Garos. Trebalo bi da vidim kako ću igrati narednih nedelja, kako će se osećati fizički, jer ću vezati 3 turnira, Beograd bi bio 4 turnir. Naravno, voleo bih da igram, ali videću - rekao je 49. teniser sveta!

Autor: redportal.rs

#Laslo Đere

#atp turnir

#beograd

#serbia open