Ljudi na društvenim mrežama pobesneli

Oficijalna izjava 12 klubova, Milana, Arsenala, Atletiko Madrida, Čelsija, Barselone, Interam Juventusa, Liverpula, Mančester Sitija i Junajteda, Real Madrida i Totenhema je da su zajedno osnovali novu evropsku superligu.

Ovaj vid takmičenja bi trebalo da zameni format Lige šampiona koji je najviše evropsko takmičenje u fudbalu.

IZVOR: TW / @fabrizioromano

Osnivači superlige će dobiti oko 3.5 milijardi evra za poboljšanje infrastrukture i kao pomoć usled COVID-19 pandemije.

Bajern Minhen, Lajpcig i Porto i dalje nisu potvrdili ulazak u ovu ligu.

IZVOR: TW / @fabrizioromano

UEFA razmatra sankcije prema osnivačima ove lige tako što bi im zabranila takmičenje u domaćim ligama u kojima osnivači i dalje žele da učestvuju.

IZVOR: TW / @fabrizioromano

Osnivanje je izazvalo ogromnu buru u javnosti, pogotovo na društvenim mrežama. Većinom negativni komentari fudbalskih fanova na stvaranje ove nove superlige.

Ljudima smeta urušavanje Lige šampiona i izdvajanje najbogatijih klubova od ostatka evropskih takmičenja.

View this post on Instagram

A post shared by Tri Korne Penal (@trikorne_penal)

IZVOR: IG / trikorne_penal

Slogan "Stvorena od siromašnih, ukradena od bogatih" se širi svuda po društvenim mrežama kao vid nezadovoljstva promenama u evropskom fudbalu.

Mnogi komentari navijača klubova osnivača su išli i do toga da će prestati da prate, gledaju i navijaju za svoje klubove zbog ove promene.

IZVOR: TW / @fabrizioromano

Odbor UEFA zaseda danas. Za sada je stanje da žele da zabrane učešće u domaćim ligama osnivačima superlige, dok ti klubovi insistiraju da u njima ostanu.

Ova revolucija u evropskom fudbalu je napravila haos i u navijačkom i u profesionalno fudbalskom svetu. Šta god da se desi sa superligom, ostaje utisak da će se fudbal sigurno promeniti.

Autor: redportal.rs

#Liga šampiona

#fifa

#fudbal

#superliga

#uefa