Đorđe Đoković, direktor Serbia Opena, poželeo je tokom glavnog žreba dobrodošlicu svima na ovogodišnji Serbia Open 2021.

U Teniskom centru Novak održan je glavni žreb za predstojeći ATP turnir iz serije 250 Serbia Open. Učesnici žreba bili su Đorđe Đoković, direktor Serbia Open-a, Horhe Mendel, supervizor turnira i Dušan Lajović, srpski teniser. Prvi nosilac na turniru je Novak Đoković i najbolji teniser na svetu, koji je 316 nedelja na prvoj poziciji. Drugi nosilac na turnitu biće Mateo Beretini, italijanski teniser trenutno 10. na svetu. Aslan Karacev je treći nosilac, dok je četvrti nosilac Dušan Lajović. Ova četvorica igrača slobodni su u prvom kolu. U drugom kolu najbolji teniser na svetu igraće protiv boljeg iz meča kvalifikanta i Sonvun Kvona.

Đorđe Đoković, direktor Serbia Opena poželeo je tokom glavnog žreba dobrodošlicu svima na ovogodišnji Serbia Open 2021.

- Ponosni smo što uspeli da vratimo licencu u Beograd, mislimo da ovaj grad i ova država zaslužuju jedan ovakav turnir. Ipak imamo i najboljeg na svetu i nekoliko igrača iz top 50 na svetu. Ovo je sjajna prilika da prikažemo domaćoj publici sve naše igrače, ali i da mlade nade pokušaju da se probiju ka vrhu svetske liste što brže - izjavio je Đorđe Đoković.

Direktor Serbia Open turnira je u obraćanju ekskluzivno saopštio da je Srbija dobila još jednu licencu ATP turnira:

- Kao što smo i prethodnih nedelja najavljivali, cilj nam je da povećamo broj turnira u Beogradu. Sa velikim ponosom želim da objavim nešto što je od sinoć i zvanično – a to je da od 22. maja ove godine, dakle za nešto vise od mesec dana, imamo novi ATP turnir, novu 250 licencu, jednogodišnju licencu zbog pomeranja Rolan Garosa. Nadamo se da ćemo što pre moći da vratimo publiku na tribune - istakao je Đorđe Đoković.

Dušan Lajović nakon žreba istakao je da bi bilo dobro da se srpski igrači sastaju u kasnijem delu žreba. Najbolji meč u prvom kolu po njegovim rečima biće meč Laslo Djero – Ignacio Londero. Kako je naglasio oni su dosta puta igrali tesne mečeve i obojica igraju dobar tenis na šljaci. Komentarišući domaće igrače istakao je i meč Dače Petrovića i Milmana kao i da je za Daču, koji je dobio vajldkartu, Milman izazovni protivnik jer je jedan od nosilaca. Viktor Troicki će na turniru igrati protiv Čikinata

Foto: Serbia Open

Dušan Lajović je ocenio i da Novak Đoković ima dosta dobar žreb za početak i da može da igra sa nekim našim teniserom u četvrtfinalu. Naglasio je da je srpski tenis je u dobrom svetlu, da imamo dosta igrača u top 50 i da je normalno na ovakvom turniru da bude potencijalnih derbija. 

Đordje Đoković, direktor turnira istakao je da je jedan od najvećih ciljeva bio da priušte teniserima da igraju ovaj turnir i prikažu se u najboljem svetlu. 

- Ove godine bez publike, ali nadamo se da ćemo u narednom periodu, već sledeće godine, moći da napravimo tribine i da se svi pokažu pred domaćom publikom, prijateljima i porodicama - rekao je Đoković.

Na pitanje koliko mu znači što se ovakav turnir vratio u Beograd, Lajović je istakao da je ovo izvanredna prilika i za naše ljude, kao i da njemu znači jer je u Beogradu imao nezaboravne trenutke. Dodao je da je možda i olakšavajuća činjenica to što nema publike za naše tenisere, jer je teško igrati pred porodicom i prijateljima, ali i da nije lep osećaj igrati pred praznim tribinama i da se nada da će na sledećem turniru imatijedan deo publike.

Upitan da li će igrati ATP turnir u maju, Dušan je rekao da je teška je nedelja, ali i da mu je planu da igra turnir u Beogradu.

Đorđe Đoković istakao je da je novi ATP turnir serije 250 koji će se igrati u maju velika stvar za naš sport i tenis, zahvalio se svim sponzorima i ljudima koji učestvuju u organizaciji Serbia Open-a. Uz želju da predstojeći Serbia Open zaobiđe kiša, istakao je da se nada da ćemo imati još jedan uspešan Serbia Open i da će ovo postati tradicija koja će jako dugo trajati.

Autor: Serbia Open

#serbia open

#tenis

#đorđe đoković