Ovo niko nije očekivao

Vraća se tenis u Beograd na velika vrata!

Teniski turnir Serbia open čekali smo ukupno 9 godina. Održao se u Beogradu 4 puta, 2009, 2010, 2011. i 2012. godine.

Ove godine, u doba pandemije koronavirusa, najavljen je veliki teniski spektakl sa najzvučnijim imenima iz vrha svetskog tenisa na čelu sa najboljim na svetu Novakom Đokovićem.

Turnir je dobio na "težini" kada je potvrđeno da će 4. teniser sveta Austrijanac Dominik Tim biti glavna zvezda posle Noleta, zatim da će turnir činiti više od 10 imena iz TOP 35 najboljih na svetu.

Onda su stvari polako počele da se menjaju.

Foto: Pixabay.com/Hans Dietmann

Učešće je 1. otkazao Švajcarac Sten Vavrinka, zatim i Hrvat Borna Ćorić, obojica zbog problema sa povredama i to je glavni razlog koji ih sprečava da budu deo ovogodišnjeg turnira.

Ipak i pored njih, ostala su na listi jaka imena, međutim, danas je potvrđeno da ni zvezda turnira Dominik Tim neće biti učesnik Serbia opena.

On je povređen još od Australijan opena, pa je tako otkazao učešće na Mastersu u Majamiju, kao i Monte Karlu. Očekivalo se da će se 4. teniser sveta oporaviti koleno do Serbia opena, ali je nažalost danas stigla potvrda da se neće pojaviti u Beogradu.

Drugi teniser koji je otkazao učešće na turniru je svima poznat Francuz Gael Momfis. On takođe ima povredu lista i zbog toga je propustio i turnir u Monte Karlu.

Kada se podvuče crta, najzvučnija imena na turniru su najbolji teniser sveta Novak Đoković, Italijan Mateo Beretini koji je 10. igrač sveta i Rus Atslan Karasev 27. igrač sveta.

Od srpskih tenisera igraće Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere. Vajld karte su dobili Viktor Troicki, Nikola Milojević Danilo Petrović.

ATP turnir Serbia open iz serije 250 počinje u ponedeljak 19. aprila i trajaće do nedelje 25. aprila.

Turnir će imati i humanitarni karakter tako što će se postizanjem svakog asa donirati novac Novak Đoković Fondaciji za projekat koji je upućen roditeljima budućih sportista Kreni putem šampiona.

Usled epidemioloških mera u suzbijanju koronavirusa, turnir će biti odigran bez prisustva publike.

Autor: redportal.rs

#atp turnir

#beograd

#novak djokovic

#serbia open

#tenis