Srpski teniser bio je očajan

Najbolji teniser sveta Novak Đoković iznenada je izgubio u 3. kolu Masters turnira u Monte Karlu

Đoković - Evans 0:2 (4:6, 5:7)

Ovo je bio njihov 1. susret i pomislilo bi se da Britanac nije "legao" srpskom teniseru i da ga je namučio, a ustvari je sve bilo u rukama Novaka Đokovića.

Đoković od početka bio sam sebi jedini protivnik i loše je ušao u meč. Počeo je da poklanja gemove, smetao mu je i vetar, kao i hladno vreme u Monte Karlu i verovatno ga je to omelo da ne pruži kvalitetnu igru.

U jednom trenutku Evans je vodio 3:0 u gemovima, a onda se Nole probudio i smanjio prednost na 3:2. Stigao je Srbin i do 4:4, ali je uz napravljene greške dozvolio protivniku da servira za osvajanje 1. seta, što je Britanac ubrzo i učinio.

Foto: printscreen sportklub.rs

Srpski teniser odigrao je očajno 1. set koji je trajao 1 sat i napravio čak 23 grešaka, a toliko ne napravi ni u nekoliko mečeva.

Drugi set je počeo sigurnije i zaređao 3 dobijena gema, a onda je Evans smanjio na 3:1, zatim izjednačio na 3:3 i preuzeo vođstvo!

Činilo se da će se Novak probuditi i zaigrati svoj dobri tenis, ali to se nije desilo. Bio je bezvoljan, bez ikakve reakcije i želje za pobedom.

Evans je imao čak 2 set lopte koje je iskoristio i osvojio 2. set za najveću pobedu u karijeri koju će celog života pamtiti.

Autor: redportal.rs

#masters turnir

#monte karlo

#novak djokovic