Švajcarski teniser je na pragu 40. godine

Da su godine samo broj potvrđuje jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa Rodžer Federer!

Švajcarac je na pragu 40. godine i uprkos jednogodišnjoj pauzi, koju je napravio da bi se oporavio od povrede kolena, vraća se na teren jači nego ikad!

Taman kad se pomislilo da od Federera "nema ništa" i da više nije pretnja Đokoviću i Nadalu u osvajanju Grend slem titula, on je prijavama na novim turnirima poručio da se ne predaje tako lako.

Federer je potvrdio učešće na turniru u Madridu i Haleu, koje će mu biti priprema i zagrevanje pred Vimboldon čiji je osvajač čak 10 puta!

Međutim, kako prenosi Forbs, Švajcarac se ne šali, pa je učešće na tom turniru najavio i 2022. godine. To znači da teniser želi da napadne Grend slem turnire ove, ali i sledeće godine, pa je izvesno da neće tako brzo završiti karijeru.

Federeru je očigledno veoma nedostajao tenis, pošto planira da napadne i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, koju do sada u singlu nikada nije osvojio, dok je 2008. godine zajedno sa Sten Vavrinkom pobedio je u dubl finalu Olimpijskih igara u Pekingu.

Kako se nikad ne zna šta nosi dan, a šta noć, videćemo kako će se odvijati sudbina čuvenog teniskog trojca Federera, Đokovića i Nadala, koji bi već mogao da se sastane na turniru u Madridu koji počinje 27. aprila i traje do 9. maja. Đoković je poslednji osvajač trofeja 2019. godine, kada se poslednji put održao turnir u glavnom gradu Španije.

Đoković je već dugo najbolji teniser sveta, Nadal je na 3. mestu, a Federer na 7. mestu i povratkom na teren im sigurno poručuje:

- Ćeraćemo se još! 😂

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#novakdjokovic

#rodžer federer

#svajcarac

#tenis

#turnir