Pohvala za najboljeg tenisera sveta

Poznato je da u redovima srpskih tenisera uvek vlada odlična atmosfera i veliko međusobno poštovanje. Uvek su imali samo reči hvale jedni za druge, a to potvrđuju reči nekada 8. reketa sveta Janka Tipsarevića koji je, gostujući u podkastu Dabl-Bejgl, rekao svoje mišljenje o Novaku Đokoviću.

- Nole je neverovatno skroman van terena. Nikada nisam sreo nekoga ko toliko malo pažnje obraća na materijalne stvari. Kada stvarate veliko bogatstvo, do kog je Novak došao, ljudi se obično menjaju, ali Novak nije takav - rekao je Tipsarević i dodao da srpski as uvek želi svima da pomogne.

- Đoković je momak velikog srca, koji pokušava da pomogne svima, a pogotovo Srbiji i njegovim saigračima - nije štedeo reči Janko Tipsarević.

Đoković je osnovao i udruženje PTPA čiji je cilj da pomogne slabije rangiranim teniserima koji nemaju "pravo glasa" kada je u pitanju ATP organizacija.

U početku mnogi teniseri nisu hteli da budu deo Novakovog udruženja, jer bi to značilo da se suprotstavljaju ATP-u od koga žive, međutim situacija se promenila kada su teniseri shvatili nameru Đokovića da i drugi igrači dobiju bolji tretman.

Novak je bezbroj puta pomagao slabije rangiranim igračima, a neki od primera tokom pandemije koronavirusa su da je svim teniserima obezbedio smeštaj, hranu i najkvalitetnije uslove za redovne treninge i održavanje forme u teniskom centru Novak na Dorćolu.

Takođe se tokom karantina pred 1. Grend slem turnir Australijan open zalagao da teniseri dobiju bolje uslove i mogućnost za trening i boravak van karantina.

Đoković se 2007. probio među 4 najbolja igrača na svetu, 2011. je po 1. put zaseo na teniski tron i 10 godina kasnije i dalje je 1. sa rekordnih 315 nedelja na vrhu!

Autor: redportal.rs

#Janko Tipsarević

#Sport

#novak djokovic

#reprezentacija

#tenis