Siti ruši prokletstvo 1/4 finala Lige šampiona

Konačno se nastavlja Liga šampiona! Večeras od 21 č. igraju se 2 meča 1/4 finala najjačeg klupskog takmičenja na svetu. Da li je vreme da Pep Gvardiola odvede Siti do trofeja? Godinama u nazad Siti staje na ovom stepeniku na kom ga ove godine čeka Dortmund sa sjajnim Halandom u napadu.

IZVOR: TW / @ChampionsLeague

Siti gazi u domaćem prvenstvu, ima veliku prednost u odnosu na gradskog rivala i svima je već jasno da će nebesko plavi iz Mančestera ove sezone biti šampioni. Sa druge strane, u Nemačkoj Dortmundu ne ide baš kako su zamislili pa je veliko pitanje da li će naredne sezone igrati Ligu šampiona. Pogotovo posle poraza od Frankfurta u vikendu za nama.

Svima je jasno da je Siti favorit u ovom dvomeču, ali prokletstvo koje ih proganja da ispadaju u ovom delu takmičenja je veliki teret koji opterećuje Gvardiolu i sve u klubu. Siti je posle reprezentativne pauze zabeležio pobedu u prvenstvu i to protiv Lestera na gostovanju. U boljoj formi je Gvardiolin tim, ali to ništa ne mora da znači. Pogotovo jer Dortmund ima igrača kakav je Haland.

Autor: redportal.rs

#Gvardiola

#dortmund

#fudbal

#liga sampiona

#mancester siti