Spektakl u pestonici Srbije

Teniski turnir Serbia open počinje za tačno 2 nedelje! 🤩

Pravi spektakl čeka ljubitelje tenisa u Srbiji, koji će zbog pandemije koronavirusa morati da se zadovolje gledanjem iz fotelje, ali će naša zemlja ugostiti neke od najboljih tenisera sveta i to posle 9 godina od održavanja poslednjeg Serbia opena.

Veliki broj tenisera se odazvao pozivu Novaka Đokovića i borbi za 250 bodova ATP turnira. Beograd će dočekati čak 12 tenisera iz Top 35 najboljih igrača sveta. Među njima su Dominik Tim (Austrija) koji je 4. na svetu, Mateo Beretini (Italija) 10. igrač sveta, Gael Monfis (Francuska) koji je trenutno 14. na svetu, kao i Atslan Karasev (Rusija) 27. igrač sveta.

Borna Ćorić (Hrvatska) i Sten Vavrinka (Švajcarska) otkažali su učešće na turniru zbog povrede.

Beograd očekuje i čelindžer koji prethodi Serbia openu, ali i WTA turnir za dame koji će se održati u maju.

Kako se najavljuje, na ženskom turniru, koji startuje od 16. maja, može se očekivati i ime nekada 1. teniserke sveta Ane Ivanović, osvajačice Grend slem turnira 2008. godine.

Ana se na turniru u Beogradu ne bi pojavila u ulozi učesnika, već ambasadora belog sporta i svojom pojavom bi podigla rejting turnira.

Dok se pripreme pred muško takmičenje na Serbia openu privode kraju, u toku je pregovaranje sa najboljim teniserkama sveta.

Jedno je sigurno, a to je da nam Beograd priprema pravo tenisko proleće! 🎾

View this post on Instagram

A post shared by Serbia Open 2021 (@serbiaopen)

IZVOR: IG / @serbiaopen

Autor: redportal.rs

#ana ivanovic

#beograd

#serbia open

#tenis

#turnir