Novi selektro dobro započeo svoju odiseju

Dragan Stojković Piksi posle dugih špekulacija seo je na klupu reprezentacije Srbije, u ne baš dobrom trenutku. Posle eliminacije od Škotske reprezentaciji Srbije je trebao novi početak i Piksi je bio pravo rešenje. Legenda našeg fudbala seo je na vruću klupu i najavio promene, ali i bolje dane za naš reprezentativni fudbal.

Posle izjave da želi 9 bodova iz 3 meča na startu kvalifikacija mnogi su se nasmejali, ali iz sadašnje perspektive kada su se glave ohladile vidi se da je malo nedostajalo da se tako nešto ostvari. Pobeđena je Republika Irska posle preokreta, Portugal je bio na kolenima posle 20 minuta 2. poluvremena, a Azerbejdžan je pobeđen uz pomoć timskog duha.

I upravo to je Piksi doneo reprezentaciji, timski duh ali i veru u pobedu. Kao i to da predaja nikada nije bila opcija:

View this post on Instagram

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

IZVOR: IG / @fudbalskisavezsrbije

Srbija posle 3 utakmice ima 7 bodova i nalazi se na 2. mestu grupe A, odmah iza Portugala koji ima bolju gol razliku. Selektor Stojković je dobro počeo svoj mandat, o čemu najmanje svedoče osvojeni bodovi.

Atmosfera koja vlada u timu odavno nije bila tako dobro što je potvrdio i najbolji strelac u istoriji reprezentacije Aleksandar Mitrović. Momci ginu jedan za drugog na terenu, a predaja i gubitak vere u pobedu više nisu na dnevnom redu. Piksi svojim autoritetom i ugledom koji ima ne dozvoljava da se stvari sa strane uvlače u redove reprezentacije i to je još jedan plus koji je Srbija dobila posle prvog okupljanja pod okriljem Piksija.

Do Katara ima još mnogo, ali reprezentativci veruju u prolaz. Selektor je rekao da nam veru u 1. mesto u grupi niko ne može uzeti.

Izjavu selektora po završetku utakmice u Bakuu možete videti:

IZVOR: YT / Fudbalski savez Srbije

Autor: redportal.rs

#Srbija

#katar

#kvalifikacije

#piksi

#reprezentacija

#svetsko prvenstvo