Srbija bi morala da iskoristi forme Kostića i Tadića

Dok se reprezentativci Srbije pripremaju za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i mečeve sa Republikom Irskom, Portugalom i Azerbejdžanom, pažnju evropske javnosti na sebe su skrenula dva imena. U pitanju su Dušan Tadić koji nastupa za Ajaks i Filip Kostić koji nastupa za Ajntraht.

Naši fudbaleri su zanimljivi evropskoj fudbalskoj javnosti jer se nalaze u sjajnim formama u svojim klubovima. Samim tim predstavljaju glavnu pretnju reprezentacijama sa kojima će Srbija odmeriti snage.

Krenućemo od Tadića. Srpski reprezentativac je u Ajaksu u poslednjih 10 mečeva učestvovao u bar jednom postignutom golu na meču, nebitno da li je postigao gol ili je asistirao:

IZVOR: TW / @EURO2020

Tadić je u poslednjih 10 mečeva u ligi Holandije i Ligi Evrope postigao 7 golova i upisao čak 7 asistencija. On se ujedno smatra i za najboljeg igrača Ajaksa i neko ko preuzima odgovornost u najvažnijim trenucima. Tako je u poslednjem minutu preuzeo odgovornost i protiv PSV postigao gol sa bele tačke, uprkos provokacijama protivničkih igrača.

Kostić je u poslednjih 9 utakmica postigao 4 gola i namestio čak 8 golova svojim saigračima:

IZVOR: TW / @EURO2020

Kostić i Tadić će za protivničke reprezentacije predstavljati najveće pretnje, pa će se i naši rivali posebno pripremati za duel sa Filipom i Dušanom. Nadamo se da će naši momci nastaviti serije dobrih igara i da će Srbija zabeležiti pozitivne rezultate u utakmicama koje slede.

Autor: redportal.rs

#Irska

#Portugal

#Srbija

#kostic

#kvalifikacije

#reprezentacija

#svetsko prvenstvo

#tadic