Najbolji teniser sveta može da se pohvali brojnim trofejima, ali i nekim priznanjima koje samo retki dočekaju za života.

Naime, u 2021. godinu opština Klokot, koja se nalazi na Kosovu i Metohiji, zakoračila je uz - ulicu Novaka Đokovića.

Tablu sa tim nazivom su meštani postavili na ulazu u selo Grnčar još 2015, ali ona je bila, prosto, odraz ljubavi prema najboljem igraču "belog sporta". U međuvremenu je ta "odluka" i ozvaničena glasanjem nadležnih.

Meštani su podneli zahtev skupštini opštine da usvoji njihov predlog, a tu ideju su podržali i opštinska komisija, kao i albanski odbornici.

- Sama komisija je bila multietnička, bili su tu i albanski odbornici i albanski predstavnici sela, tako da su oni na terenu odradili posao sa građanima, identifikovali nazive ulica na teritoriji opštine. Tačno 72 naslova je bilo i takvi naslovi jednoglasnim usvajanjem dobili su jednu finalnu odluku - otkrio je Dragiša Kojić iz opštine Klokot, a preneo Glas javnosti.

IZVOR: TW / @Slavica_NoleFam

Inače, opštinu Klokot, formiranu po "Zakonu o administrativnim granicama" koji je proglasila skupština tzv. Republike Kosovo - Vlada Republike Srbije ne priznaje, već tu teritoriju smatra delom opštine Vitina, kako se to i navodi o Zakonu o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije iz 2007. godine. U Klokotu, koji obuhvata i Vrbovac, Grnčar i Mogilu, prema popisu iz 2011. godine živi 53% stanovnika albanskog porekla, a 46% srpskog.

Autor: redportal.rs

#Kosovo i Metohija

#Novak Đoković

#Ulica