Oršić više neće plaćati piće u Zagrebu 😁

Žoze Murinjo je najavljivao napad na Ligu Evrope ove sezone sa Totenhemom, i kada je na žrebu izvučen Dinamo Zagreb Englezi su mislili da je Totenhem već prošao dalje. Da su favoriti pokazali su u prvom meču kada su pobedili Dinamo sa 2:0. Posle tog meča čitava Evropa je bila ubeđena u Totenhemov prolaz dalje. A onda je došao duel u Zagrebu gde je ispisana jedna fudbalska bajka. Dinamo je pobedio sa 3:0 i prošao dalje!

Nije bilo lako u Dinamu prethodnih dana, braća Mamići su osuđeni a činjenica da je Zoran Mamić trener i sportski trener Dinama je bio veliki udarac za igrače. Zoran Mamić je ekipu oformio, uzdigao i podneo ostavku posle sudskog procesa, a sve to u nedelji revanš meča sa Totenhemom.

Fudbaleri Dinama su shvatili da su saterani u ugao ringa i da se ne mogu predati. U tim trenucima beznađa čovek shvata da se mora boriti inače će biti poražen. Timski duh je došao do izražaja i kao nikada ranije igrači Dinama su igrali kao jedan. Poluvreme je završeno bez golova, a golman Livaković je timu ulio samopouzdanje odbranjenim zicerom Hariju Kejnu.

A onda je usledilo 2. poluvreme kada je na scenu stupio Oršić. Sjajan prvi gol Svetskom šampionu Lorisu ubrizgao je dozu samopouzdanja saigračima i pokazao put u istoriju. Drugi gol Oršića je došao u završnici utakmice čime je rezultat poravnat na 2:2.

A onda je Livaković uradio nemoguće. Odbranio je Kejnu udarac glavom sa samo 3 metra od gola i uz pomoć saigrača izbacio loptu u polje. Tada je bilo jasno da je Dinamo pred plasmanom u narednu fazu. A za to se potrudio ponovo Oršić koji je novim golom sa distance odveo Dinamo u 1/4 finale Lige Evrope.

Ovakvom utakmicom Oršić je sebe uzdigao u zvezde evropskog fudbala, ali i stavio se na spisak ljudi koji u Zagrebu više neće plaćati cehove u kafićima, barovima i restoranima.

IZVOR: YT / Escucha Mi Historia

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#Totenhem

#dinamo zagreb

#fudbal

#livakovic

#mamic

#orsic