Crvena zvezda blizu lakog plasmana u Evropu

Crvena zvezda već 4 godine igra evropska takmičenja, po 2 puta Ligu šampiona i Ligu Evrope, a 2 puta je igrala 1/16 finala Lige Evrope. I ono što je zanimljivo izgubila je samo jednu utakmicu u eliminacionoj fazi. Protiv CSKA Moskve doživela je poraz od 1:0 u Moskvi, a sa Milanom je odigrala 2 utakmice nerešenim rezultatom. Dobri rezultati su Zvezdi podigli evropski koeficijent, ali i Srbiji, pa je tako srpski šampion veoma blizu da bude nosioc kvalifikacija za Ligu šampiona do plej-ofa!

Zvezda je u dobroj poziciji da kvalifikacije za Ligu šampiona narednog leta počne od 2. kola, i da u 2. i 3. kolu kvalifikacija bude povlašćena na žrebu. To praktično znači da će dobiti lakše protivnike i imati otvoren put do jednog od evropskih takmičenja. Prvi uslov za tako nešto je naravno osvojena titula, a Zvezda je na odličnom putu da to ostvari.

Ono što drugi treba da urade za Zvezdu je da u Ligi šampiona ove sezone titulu ne osvoje Liverpul i Dortmund.

IZVOR: TW / @Playtony_rsb

Klubovi koji se nalaze u 1/4 finalu Lige šampiona su na dobrom putu da i sledeće sezone igraju Ligu šampiona, osim upravo Liverpula i Dortmunda. Baš zato ova dva kluba mogu da pomognu Zvezdi ukoliko ne osvoje Ligu šampiona ove sezone.

Autor: redportal.rs

#Liverpul

#dortmund

#koeficijent

#kvalifikacije

#liga sampiona

#zvezda