Milenković izgleda napušta Fiorentinu

Nikola Milenković je u Fiorentinu otišao iz Partizana posle osvojene duple krune i gola u derbiju kojim je crno-belima doneo Kup Srbije. Kao tinejdžer je debitovao za Partizan i od tada skoro da nije propuštao utakmice. Bio je otkrovenje našeg fudbala, pa je vrlo brzo stigao i do reprezentacije Srbije.

Milenković je igrama u Fiorentini pokazao da izrasta u jednog od najboljih defanzivaca Serije A, pa su ponude u klub iz Firence stizale svakog prelaznog roka. Uprava Fiorentine je uspevala da zadrži Nikolu u svojim redovima, ali izgleda da više neće moći.

Za Milenkovića je izgleda ozbiljno zainteresovan Mančester junajted, koji je spreman da plati oko 35.000.000 evra koliko Fiorentina želi da zaradi na transferu. Ljudi iz Junajteda su stupili u kontakt sa Nikolinim menadžerom Ramadanijem. Ukoliko do transfera dođe Milenković će biti prvi srpski štoper posle Nemanje Vidića koji je igrao za Junajted.

Do će svakako biti veliki teret na leđima Partizanovog deteta, jer je Vidić ostavio veliki trag u Junajtedu. Ne treba podsećati šta Vidić predstavlja u Junajtedu i šta je sve osvojio sa tim klubom. Dovoljno govori činjenica da je bio kapiten i da su mu navijači posvetili pesmu.

Bilo kako bilo, Milenković ima kvalitet za najveće evropske klubove i pitanje je trenutka kada će otići iz Fiorentine i pojačati negov velikana. Nikola želi trofeje, a za to mu je neophodan transfer u klub koji ide na trofeje. Junajted to svakako jeste.

Autor: mozzartsport.com / redportal.rs

#Junajted

#fiorentina

#milenkovic

#partizan

#vidic