Jedan član Kriznog štaba ima predlog da se publika vrati na sportske događaje

Ljubitelji sporta širom sveta već godinu dana su uskraćeni za praćenje sportskih događaja uživo, što značajno utiče na kvalitet života mnogih ljudi.

Međutim, kako je zbog pandemije sve moralo da stane, jedno vreme se sportski događaji nisu čak ni odvijali. Kada su se sportisti ipak vratili na terene, publika je ostala van tribina do daljeg.

Uskoro bi to moglo da se promeni i da publika krene da se vraća na stadione, bar kada je reč o Srbiji.

Naime, s obzirom da proces vakcinacije u našoj zemlji odmiče brže nego u ostatku Evrope, postoje glasovi i u samom Kriznom štabu koji zagovaraju lagani povratak publike na stadione i u sportske hale.

Jedan od najglasnijih svakako je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je ocenio da je vreme da Krizni štab donese odluku da oni koji su revakcinisani mogu da posećuju sportske utakmice, a kasnije, kada bude dozvoljeno, i druge manifestacije.

Foto: Tanjug

- Ukoliko se neko vakcinisao i poslušao svoju državu treba da mu se omogući da živi normalno, a ne da plaća cenu zbog onih koji su neodgovorni. Naravno, na stadionu, sve i ako ste revakcinisani, treba poštovati distancu i sve propisane mere. Što se tiče nevakcinisanih, treba razmisliti da im se omogući ulazak ukoliko donesu negativan test 24 sata - smatra Vesić.

Znajući koliko je suprotstavljeno mišljenje medicinskog dela kriznog štaba svim predlozima koji dolaze od strane zamenika gradonačelnika, teško je očekivati da bi ovakva mera uskoro mogla da se usvoji.

Ali dobra vest za sve ljubitelje sporta u Srbiji, koji jedva čekaju da se vrate na stadione, jeste činjenica da je o tom scenariju počelo da se priča i razmišlja, što je svakako 1. korak ka cilju.

Autor: redportal.rs

#bez navijaca

#fudbal

#korona

#kovid

#navijaci

#publika

#sportski dogadjaji

#stadioni