Jedan od najboljih fudbalera svih vremena stigao je do svog 770. gola u karijeri

Kada se u restoranu, kafiću, parku, gradskom prevozu ili na okupljanju gledanja fudbala povede priča o najboljem fudbaleru svih vremena obično se priča vrti oko nekoliko fudbalera. Počne se naravno od Pelea, Maradone, Mesija i Kristijana Ronalda, ali nije retkost da se pominju imena poput Euzebija ili Ronaldinja.

Sve se na kraju svede na to da se današnji i nekadašnji fudbal ne mogu uporediti, ali neke činjenice uvek ostaju zapisane u istoriji. Tako je na primer Pele osvojio 3 Svetska prvenstva i postigao više od 1000 golova u karijeri. Ipak, mnogi od tih golova su postignuti u prijateljskim utakmicama, a oni se ne obračunavaju u zvaničnim statistikama.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Kristijano Ronaldo je sa svoja 3 gola protiv Kaljarija došao do brojke od 770 golova u karijeri. Tako je prešao Pelea, za kog statistike kažu da je postigao 767 golova. Kristijano je tako srušio rekord kralja fudbala.

Ronaldo je pokazao koliko poštuje Pelea:

View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

IZVOR: IG / @cristiano

Pogledajte kako je Ronaldo postigao 3 gola:

IZVOR: YT / Serie A

Juventus za koga Kristijano trenutno nastupa je svom fudbaleru napravio video sa svim golovima u crno-belom dresu:

View this post on Instagram

A post shared by Juventus (@juventus)

IZVOR: IG / @juventus

Nema dileme da će se priče o najvećem u istoriji fudbala i dalje voditi, ali sada u tim pričama Kristijano ima argument više. Na kraju krajeva, ko god da je najbolji uživanje je gledati ovakve fudbalere.

Autor: redportal.rs

#GOl

#fudbal

#hettrik

#juventus

#kristijano

#pele

#rekord

#ronaldo