Delije imaju još jedan razlog da ga pamte po lošem

Radživ Van la Para jedno je od pojačanja od kojih se mnogo očekivalo, ali koji nisu pokazali ni delić onoga što su od njih očekivali navijači i stručni štab Crvene zvezde.

Pored toga što ga se sećaju po razočaravajućim partijama, "delije" će ga, po svemu sudeći, pamtiti i po sporu koji je ovaj fudbaler protiv Crvene zvezde pokrenuo pred FIFA.

Naime, Van la Para se medijima u Holandiji žalio kako ga u klubu iz Ljutice Bogdana nisu uvažili što se tiče finansija i da mu nije isplaćena dogovorena suma novca.

- Plata za prvi mesec mi je na vreme plaćena, ali ispostavilo se da je to bio sav novac koji sam dobio u Zvezdi i razlog zašto sam otišao posle šest meseci - izneo je La Para svoje viđenje razloga za prekid saradnje.

Međutim, pratioci fudbala iz Srbije znaju da istina stoji drugačije, s obzirom da je Van la Para došao kao veliki pojačanje na leto 2019. godine. Vladan Milojević ga je koristio u utakmicama Lige šampiona protiv Bajerna, Olimpijakosa i Totenhema, a vremenom je La Para dobijao sve manje prilike za igru, s obzirom da se nije nametnuo.

Kada je na zimu Dejan Stanković preuzeo kormilo na klupi Crvene zvezde, dao mu je šansu da se nametne na pripremama, međutim vrlo brzo su obe strane sporazumno dogovorile da je prekid saradnje najbolje rešenje za sve.

Van la Para se sada žali da Crvena zvezda nije ispunila svoj deo tada postignutog dogovora o finansijama. Štaviše, Holanđanin tvrdi da je praktično oteran iz kluba zbog velikih primanja nakon ispadanja iz Lige šampiona.

- Trenirao sam sa prvim timom, ali samo tako što sam samostalno trčao krugove. Nisam mogao ništa više da uradim. Takmičenje nije jako i Zvezda je svake godine šampion s lakoćom. Posle pregovora u aprilu 2020. ponudio sam im da mi isplate jednu godišnju platu, što bi im uštedelo dve godine, ali nisu pristali. Dogovorili smo se da mi daju platu za 8 meseci, 1. rata je uplaćena, ali 2. nije i slučaj je sada pred FIFA - otkriva Holanđanin.

Hoće li Crvena zvezda imati posledice zbog ovog nesporazuma sa bivšim igračem, ostaje da vidimo. Ako se pitaju navijači srpskog šampiona, Van la Para svakako nije zaslužio ni onoliko para koliko je dobio. 😄

Autor: redportal.rs

#fifa

#fudbal

#van la para

#zvezda