Zvezda bolja u 3. ovosezonskom derbiju

Košarkaši Crvene zvezde ugostili su Partizan u okviru 21. kola ABA lige, i savladali ga rezultatom 73:64. Zvezda je tako zabeležila 3. pobedu nad večitim rivalom ove sezone u isto toliko mečeva, a najvažnije od svega je činjenica da Zvezda ovom pobedom zadržava odlične šanse za 1. mesto pred plej-of. Partizan se nalazi u turbulentnom periodu pa nije uspeo da odgovori na igru Zvezde.

IZVOR: TW / @kkcrvenazvezda

Zvezda je igrala dobro i dobila 3 od 4 perioda utakmice. Od samog starta je tim Dejana Radonjića nametnuo ritam meča od kog nije odstupao. U jednom trenutku je Zvezda imala prednost od 16 razlike, ali je Partizan uspeo da se vrati u meč. Ipak, to nije bilo dovoljno da se utakmica preokrene u korist Partizana.

Najbolji igrač meča bio je Lojd koji je ubacio 10 poena, imao 4 skoka i 6 asistencija, ukupan indeks korisnosti 18. Predvodio je Lojd Zvezdu odličnim šutem, ali i proigravanjem, a skoro da nije grešio.

IZVOR: TW / @kkcrvenazvezda

U Partizanu je najefikasniji bio Tomas sa 17 poena, a uz njega dvocifreni su bili Janković sa 12 i Jaramaz sa 10 poena. Novi trener Matović imaće mnogo posla kako bi ekipu uzdigao i vratio na prepoznatljive staze.

Do kraja sezone Zvezdi ostaje borba za titulu u ABA ligi i domaćem prvenstvu, dok će Partizan morati da prekine seriju poraza u regionalnom takmičenju i izbori opstanak.

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#aba

#derbi

#jankovic

#jaramaz

#lojd

#matovic

#partizan

#radonjic

#region

#tomas

#zvezda