Bivši trener Partizana na klupi "pancera"

Joakim Lev će se povući sa mesta selektora fudbalske reprezentacije Nemačke po završetku Evropskog šampionata. "Panceri" će posle 15 godina dobiti novog selektora.

Jedan od najozbiljnijih kandidata za naslednika Joakima Leva jeste Lotar Mateus, nekadašnji trener Partizana! Navijači crno-belih i javnost u Srbiji po dobrom pamte Loatara Mateusa, jer je pod njegovim vođstvom Partizan prvi put ušao u Ligu šampiona i bio prvak države.

Nemački mediji spekulisali su i sa imenom Jirgena Klopa, ali je trener Bajerna rekao da ga taj posao trenutno ne zanima. Pored njega, ozbiljni kandidati su Hansi Flik, trener Bajerna, zatim Štefan Kunc, selektor reprezentacije do 21 godine, kao i slobodni Ralf Ragnik.

Nekadašnji fudbaler Bajerna Mehmet Šol koji već godinama radi kao stručni konsultant na nemačkim televizijama iznenadio je javnost svojim predlogom:

- Zašto novi selektor ne bi bio Lotar Mateus? Gledamo ga stalno na TV kako komentariše utakmice i u za sve što kaže može se reći da pogađa precizno. Čovek ima 150 mečeva za reprezentaciju i sve zna o fudbalu – rekao je Šol za Špoks.

Autor: redportal.rs

#Nemačka

#lotar mateus

#reprezentacija

#selektor