Fantastična partija tima Dejana Stankovića

Kada je Dejan Stanković zamenio Vladana Milojevića na klupi Crvene zvezde bio je osporavan. Svi koji su pratili konferenciju za štampu primopredaje dužnosti šefa struke u Zvezdi nisu mogli da ostanu ravnodušni. Jedan od najboljih trenera Zvezde odlazio je iz voljenog kluba, dok je drugi dolazio.

Bilo je onih koji su i suzu pustili, jer odlazio je veliki Vladan Milojević.

IZVOR: YT / Crvena zvezda

Takva scena se retko viđa u modernom fudbalu, ali se dogodila u ligi u kojoj se treneri menjaju kao na proizvodnoj traci. Tog dana Stanković je seo na klupu Zvezde i nastavio zacrtani cilj, osvajanje titule. To je uradio, ali noseći teret tuđeg minulog rada. Stalno se postavljalo pitanje osvajanja titule da Milojević nije ostavio veliku bodovnu zalihu.

Došlo je leto i evropske kvalifikacije. Zvezda je poražena od Omonije što je uzdrmalo čitav klub, i to se nikada nije krilo. Stanković je zbio redove i skoro na silu došao do Lige Evrope. Za klub koji je 2 sezone igrao Ligu šampiona to je bio korak u nazad, ali Stanković je to video kao šansu za novi iskorak.

Nekada je potrebno trčati najbrže što možeš samo da bi ostao u mestu.

Usledile su važne pobede u Evropi, a pukla je i petarda. Zvezda je pobedila dva puta klub iz Belgije i pokazala da može igrati evropski fudbal. Ali najvažnije od svega, igrači su shvatili da vrede i da mogu da se nose sa klubovima iz najjačih evropskih liga. U njih je ušao kod pobednika, ali pobednika koji do pobede ne dolazi velikom i rizičnom borbom, već kvalitetom.

Ne znati da poseduješ kvalitet je gore od toga da ga nemaš.

Stanković je momke uverio da ne zaostaju za igračima iz Italije, gde je gotovo celu karijeru igrao. Nikolić, Gavrić, Petrović i Eraković imali su prilike da shvate svoje kvalitete i nedostatke. Ali najvažnije, imali su prilike da pobede, imali su prilike da osete veličinu kluba.

Zvezda je odigrala dvomeč sa Milanom na kvalitet, fizičku, tehničku i taktičku pripremljenost. I to treba naglasiti!

Jer partije Mirka Ivanića i mesto u idealnih 11 grupne faze Milunovića nisu plod samo borbenosti, već ozbiljnog kvaliteta. Lopta koju je kroz noge igraču Milana proturio Ivanić u punom trku iz prijema je nešto što igrače čini velikim, ali i ceo tim.

Ovaj tim može mnogo. Stanković može mnogo. Zvezda može mnogo!

pročitajte još

KATAI SPREMAN za Milan!

pročitajte još

ZVEZDAŠ tužio klub!?

Autor: redportal.rs

#Milan

#erakovic

#gavric

#ivanic

#milojevic

#milunovic

#nikolic

#petrovic

#stankovic

#zvezda