Uslovi na stadionu oterali Kavandu sa Kosmeta

Bivši igrač italijanskog Lacija Luis Pedro Kavanda potpisao je pre nekoliko dana ugovor sa klubom Trepča iz južnog dela Kosovske Mitrovice.

Prema svedočenju funkcionera ovog kluba, Kavanda je za njih bio krupna riba i iznenadili su se kada je prihvatio sve uslove iz ugovora, rekao da mu iznos primanja odgovara i stavio svoj potpis na ugovor sa klubom iz južne srpske pokrajine.

- Kavanda je došao kod nas, platili smo mu kartu, hotel, pokazali mu Prištinu, vodili po luksuznim restoranima. Rekao sam saradnicima da se plašim da će pobeći od nas - rekao je predsednik kluba Abedin Zeka za Indeksonline.

Međutim, pravi problemi su nastali kada je Kavanda video uslove na stadionu, kao i u svlačionici kluba iz južnog dela grada na Ibru.

- U trenutku kada je ušao u svlačionicu više nije hteo ni sekund da ostane. Zamislite ga da je otišao u Gnjilane? Kad je video svlačionice nije ostao još 10 sekundi - kaže Zeka

Predsednik Trepče istakao je da su učinili sve da ga ubede da promeni mišljenje, ali nije hteo ni da čuje.

- Što se tiče finansijskih uslova, sve smo dogovorili i bio je zadovoljan. Pokušavali smo da ga ubedimo, rekli smo mu da je ovde bio rat - rekao je Zeka, a prenosi Kurir.

Kavanda je inače dres Lacija nosio u periodu između 2009. i 2015. godine, kada je kao desni bek ovog italijanskog velikana odigrao 78 mečeva i postigao 1 pogodak.

View this post on Instagram

A post shared by Luis Pedro Cavanda #Lsp39 (@blackaviar39)

IZVOR: IG / @blackaviar39

Fudbalski klub Trepča iz južnog dela Kosovske Mitrovice inače je albanski klub stvoren 1999. nakon rata na Kosovu i Metohiji, kada je grupa Albanaca protivpravno zadržala naziv FK Trepča, koji je nosio istoimeni klub sa višedecenijskom tradicijom pre 1999. godine. Oni su pored imena uzurpirali i stadion i prostorije predratnog kluba, tako da se danas predstavljaju kao legitimni naslednici kluba koji je nastao 1932. godine.

Sa druge strane reke, klub sa istim imenom FK Trepča, koji su osnovali rudari davne 1932. godine, postoji i danas, sa sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice i takmiči se u Srpskoj ligi Zapad, što je 3. rang takmičenja u našoj zemlji. Utakmice kao domaćin igra na Gradskom stadionu Zvečan u Žitkovcu.

Prema navodima medija, Kavanda svoju karijeru planira da nastavi u Kini.

Autor: redportal.rs

#Kosmet

#Kosovo

#bivsi igrac lacija

#kavanda

#kosova

#kosovska mitrovica

#metohija

#pobegao s kosova

#trepca