Gledamo Đokovića odmah posle doručka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će se nakon 2 nedelje takmičenja na 1. Grend slemu sezone Australijan open boriti u finalu za svoju rekordnu 9. titulu na ovom turniru, a ukupno 18. Grend slem trofej u karijeri.

Đokovićev protivnik u finalu je Rus Danil Medvedev koji se sa srpskim teniserom do sada sastajao 7 puta. U međusobnim duelima Đoković vodi sa 4 pobede i 3 poraza, ali je u novembru, u njihovom poslednjem meču na završnom mastersu u Londonu, izgubio od ruskog tenisera.

Finale u Melburnu na Rod Lejver areni je zakazano za 9.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Medvedev koji je 4. teniser sveta je u sjajnoj formi i do sada je povezao čak 20 pobeda. Tokom takmičenja sastao se i sa srpskim teniserom Filipom Krajinovićem koga je sa 3:2 u setovima eliminisao iz daljeg takmičenja.

IZVOR: TW / @AustralianOpen

Poznato je da Novak Đoković ne zna da gubi u Australiji i da je u dosadašnjih 8 odigranih finala osvojio isto toliko trofeja, a Rus je željan titula i kako sam kaže nema šta da izgubi:

- Đoković je favorit, jer je 8 puta osvajao ovaj turnir u 8 finala. Ja sam izazivač, tip koji izaziva čoveka koji je ovde pobeđivao 8 puta iz 8 finala. I drago mi je zbog toga. Volim da igram protiv njega. Još od 1. meča, kada sam bio 63. na ATP listi. Uvek smo igrali fizički i mentalno zahtevne mečeve. On je jedan od najvećih tenisera u istoriji, tako da je igranje finala protiv njega super. Baš se radujem jer iskreno, nemam šta da izgubim - izjavio je Medvedev koji će nakon završetka turnira biti 3. reket sveta.

Autor: redportal.rs

#Finale

#australijan open

#danil medvedev

#melburn

#novak djokovic