Humanost pre svega 🙏

Najbolji centar sveta Nikola Jokić igra košarku života.

Danas proslavlja svoj 26. rođendan i baš danas je 1. put izabran na osnovu glasanja za startnu petortku u NBA All Star-u!

Košarkaš iz Sombora koji je poznat po svojoj skromnosti, još jednom je pokazao svoju humanu stranu i brigu o deci.

Fondacija Nikola Jokić i prijatelji je povodom proslave Dana grada Sombora 18. februara, donirala zajedno sa košarkaškim klubom Joker 6.500 majici učenicima u 20 osnovnih škola. Majicu su dobili svi učenici od prvog do osmog razreda u cilju promocije sporta i zdravog načina života.

- Ovo je bila odlična prilika da naše osnovce podsetimo da je Sombor grad šampiona, da treba se bave sportom i da veruju u svoje snove. Za uzora imaju vrhunskog sportistu kakav je Nikola Jokić, koji im je na svom primeru najbolje pokazao kako se stiže do uspeha - prenosi se u saopštenju Fondacije izjava gradonačelnika Sombora Antonija Ratkovića.

Foto: Fondacija Nikola Jokić

On se zatim zahvalio na ovom lepom gestu:

- Moram da istaknem veliku zahvalnost svim dobrim ljudima, a posebno fondaciji Nikola Jokić i prijatelji i KK Joker na ovom divnom gestu koji je na najlepši mogući način upotpunio našu proslavu Dana grada Sombora - rekao je Ratković.

Fondacija Nikola Jokić i prijatelji od 2016. godine obezbedila je donaciju sportske opreme za oko 2.500 sportista iz Sombora. Pomagala je u lečenju bolesne dece, u borbi protiv pandemije i radila na poboljšanju sportske infrastrukture u Somboru.

- Maksimalno se trudimo da pomažemo i podržavamo lokalnu zajednicu, jer nam je želja da kroz ovakve i slične programe na najbolji način predstavimo Sombor i usmerimo pažnju na naš grad. Ovo je samo jedna u nizu akcija, a u budućnosti ćemo se potruditi da zajedničkim snagama uradimo još dobrih stvari za Sombor. Naš cilj je da se bavimo razvojem Sombora, ne samo u oblasti sporta već i u drugim sferama života - konstatovao je Branislav Jokić, Nikolin otac, jedan od rukovodilaca Fondacije.

Autor: redportal.rs

#Fondacija

#NBA

#Nikola Jokic

#humanost

#osnovci

#sombor