Prvo poluvreme završeno bez pobednika

Fudbaleri Crvene zvezde i Milana odigrali su nerešeno 2:2 u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope. Evropski velikani su pružili meč pun uzbuđenja, dostojan kredibiliteta i istorije.

Zvezda je sinoć izašla da igra, i igrala je. Mnogi su prognozirali utakmicu prepunu taktičkog nadmudrivanja i ne previše lepog fudbala. Ipak, na stadionu Rajko Mitić sinoć se igrao fudbal. Dovoljno je tako reći.

IZVOR: TW / @crvenazvezdafk

Zvezda je sinoć dobila mnogo, ali nešto je i izgubila. Izgubila je Milunovića i Rodića za revanš u Milanu, a to su važni igrači za Stankovića. Milunović je odigrao novu evropsku utakmicu i pokazao da je jedan od najboljih defanzivaca koji je igrao za Zvezdu u poslednjih 15 godina. Rodić je jedini levi bek, pa će improvizacija u revanšu biti neminovna.

Ono što je Zvezda dobila je da u Milano ne ide u šoping, već ima aktivan rezultat za prolaz dalje. Ipak, važnija činjenica je to da su igrači i svi u klubu videli da evropski fudbal nije daleko. Ono što je Milojević započeo, nastavio je Stanković. A to je promena mentaliteta.

Milojević i Stanković su ubacili novu komponentu u Zvezdu. Možemo govoriti da je to u Zvezdi uvek postojalo, ali budimo iskreni da je evropski velikan godinama igrao nižerazredni fudbal. Danas je to drugačije, ne igra se fudbal na najvišem nivou ali granica je pomerena. A to je učinila ideja da je pobeda moguća, pa i protiv onih najvećih i najbolji. Zato je Liverpul i pao. Bez obzira ko je sa suprotne strane, kada se izađe na teren tu je 11 na 11.

Zvezda ide na revanš sa nepovoljnim rezultatom, ali aktivnim. Šanse su tu, drugo poluvreme je tu, želja za pobedom je tu. Ništa nije nemoguće.

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#Milan

#kanga

#milojevic

#pavkov

#stankovic

#zvezda