Trofej osvojen prošle godine brani Partizan

U četvrtak 11. februara počinje Kup Radivoja Koraća. Crno-beli u Novi Sad dolaze kao trostruki uzastopni šampioni ovog turnira na kojem već dugi niz godina imaju uspešan skor.

Ove godine Partizan i Crvena zvezda imaju problema sa sastavom zbog pandemije koronavirusa, oba tima su oslabljena.

Ovo su parovi četvrtfinala koje će se održati u četvrtak, 11. februara:

1. Mega Soccerbet – Mladost Zemun (15 časova)

2. FMP - Vojvodina (17 časova)

3. Partizan - Borac Čačak (19 časova)

4. Crvena zvezda - Radnički Kragujevac (21 čas)

Kako je odredio žreb, večiti rivali se neće boriti u finalu za trofej Žućkove levice već mogu igrati u polufinalu i to u subotu od 21 čas, kada je zakazan meč za timove koji pobede u četvrtfinalu 2. grupe, dok je 1. polufinale zakazano u subotu u 18.30 časova.

Finale će se tradicionalno održati u nedelju od 21 čas, a sigurno je da će se samo jedan klub od večitih rivala naći u finalu sa drugim timom.

Foto: TANJUUG

Partizan u četvrtfinalu dočekuje ekipu Borca iz Čačka koji je pobedio crno-bele već 2 puta u ovoj sezoni. Ukoliko to učine i 3. put biće prava senzacija da šampion Kupa završi takmičenje već na startu turnira.

Crvena zvezda igra protiv Radničkog i očekuje se da neće imati većih problema iako je desetkovana zbog problema u timu i pozitivnih igrača na koronavirus.

Partizan je najuspešniji tim u istoriji ovog takmičenja. Osvojili su čak 8 trofeja od 2003. godine i ukoliko se računa takmičenje pod zastavom Jugoslavije Partizan ima ukupno 14 trofeja u ovom takmičenju.

Autor: redportal.rs

#crvena zvezda

#kup radivoja koraca

#partizan

#takmicenje