Odličan početak naših tenisera 💪

Uprkos mnogobrojnim problemima, preprekama, nezadovoljstvima tenisera, danas je konačno počeo prvi Grend slem u godini Australijan open koji se tradicionalno održava u Melburnu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković brani trofej osvojen 2019. i 2020. godine i ukoliko uspe da odbrani i osvoji Grend slem titulu, to će biti njegov 9. trofej na ovom takmičenju, čiji je potpuni rekorder!

Nole uskoro izlazi na teren, tačnije od 10.30 časova po našem vremenu. Protivnik koji ga ćeka u prvom kolu je Francuz Žeremi Šardi koga je Nole pobedio 13 puta u isto toliko susreta.

Foto: Tanjug

Već na početku prvog dana naši mladi teniseri su sjajno započeli takmičenje i pobedom obezbedili prolaz u 2. kolo!

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović uspešno je startovao na ovom takmičenju tako što je u 1. kolu savladao Poljaka Kamila Majčrzaka u 3 seta 6:2, 6:4, 6:3.

Rival Kecmanoviću u narednom kolu biće Francuz Adrijan Manarino, koji je prethodno bio bolji od Austrijanca Denisa Novaka 6:2. 6:4, 7:6.

Plasman dalje obezbedila je i Nina Stojanović koja je na startu turnira savladala Irinu Begu iz Rumunije. Rezultat je na kraju bio 6:3, 6:4 za Ninu koju u narednom kolu čeka Serena Vilijams koja je u Melburn došla po rekordni Grend selem.

Noletov pohod na 9. titulu Australijan open-a možete gledati na Eurosportu.

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#australijan open

#melburn

#novak djokovic

#tenis