Nevolje u Melburnu

Nakon pomeranja turnira za februar, strogog karantina za tenisere u trajanju od 14 dana, organizatore Australijan opena i igrače zadesile su nove nevolje.

U toku jučerašnjeg dana pojavio se prvi slučaj zaraze koronavirusom. U pitanju je 26-godišnji radnik obezbeđenja u hotelu u kome borave neki od učesnika turnira.

Odmah nakon saznanja, otkazani su svi mečevi ATP kupa koji su bili zakazani za noć između srede i četvrtka, a sada je otkazan i žreb za Australijan open koji je trebalo da se održi danas.

Žreb je, po dosadanjim informacijama, odložen za sutra, a iz organizacije se nadaju da neće doći do novih slučaja zaraze koronavirusom.

Teniseri su u obavezi da se danas testiraju na virus i samo oni koji prilože negativan test biće u žrebu za Australijan open.

Foto: Tanjug AP

Prvi put u istoriji turnira, žreb će se održati iza zatvorenih vrata usled pandemije. Zbog toga ljubitelji tenisa neće moći da ga isprate u prenosu uživo, kao što je slučaj bio svih prethodnih godina.

S obzirom da ATP kup prekinut i sve utakmice su otkazane, pitanje je kada i da li će se nastaviti, imajući u vidu da je prvi Grend slem turnir u ovoj godini zakazan za ponedeljak, 8. februar.

Srbija će na žrebu imati ukupno 6 predstavnika i to u 3 kategorije: Novak Đoković brani titulu i prvi je nosilac muškog singla, dok su tu još Filip Krajinović, Dušan Lajović, Nina Stojanović i Olga Danilović, kao i Nikola Čačić u dublu.

Autor: redportal.rs

#australijan open

#koronavirus

#melburn

#zreb