Konačno slavlje redovima crno-belih

Košarkaši Partizana ostvarili su drugu pobedu u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa pobedivši sa 71:69 nezgodnog protivnika Lokomotivu Kubanj od koje su izgubili u prethodnom kolu.

Svanulo je crno-belima nakon niza poraza na jednu loptu, ali i onih ubedljivih kojima se nije nazirao kraj, konačno su pobedili i ostvarili 2. pobedu kojom drže 2. mesto u grupi, odmah iza Metropolitansa.

Više o utakmici između Partizana i Lokomotive pročitajte u tekstu ispod:

Nakon dugoočekivane pobede Partizana šef stručnog štaba crno-belih Sašo Filipovski izjavio je:

- Ova sezona je izuzetno teška, izgubili smo mnogo utakmica tako da smo doktorirali povratak fokusa i teške duele. Meč je bio vrlo težak. Gubili smo 18 razlike, ali smo se nakon toga probudili u drugom poluvremenu, bili agresivniji i čvršći. To nam je dalo krila. U drugom poluvremenu smo igrali dobru odbranu i primili samo 21 poen. Srećan sam zbog pobede i momaka koji naporno rade i koji su ostavili srce na terenu, posebno u drugom poluvremenu - rekao je Filipovski.

On je, takođe, prokomentarisao i celokupnu sezonu, koja je jedna od najlošijih u klubu iz Humske:

- Ova sezona je kao da smo ušli u avion sa turbulencijom. Lomiš se, trese se avion i kad sleti, teško je da si opušten. Promena igrača, promena trenera, neki teški porazi, neke odlične pobede u Evropi, tako da se nadam da ćemo da se smirimo, da više verujemo u sebe i da konzistentije odigramo kroz utakmicu. I protiv Olimpije smo imali rezultat do 2 i po minuta do kraja treće četvrtine, a tamo smo isto izgubili koncentraciju. Moramo tu kvalitetnu igru da pomerimo na 40 minuta - rekao je trener Partizana.

Analizu utakmice Partizan - Lokomotiva možete pogledati u videu ispod:

IZVOR: YT / BC PARTIZAN TV

Autor: redportal.rs

#evrokup

#kk partizan

#lokomotiva kubanj

#saso filipovski